Càritas Sant Cugat va tenir l'any passat més de 1.800 beneficiaris

L'entitat oferirà un pis per a dones soles amb infants que no tinguin un espai digne on viure


  • Comparteix:

Mossèn Emili, durant la presentació de la memòria  2021 de Càritas Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Mossèn Emili, durant la presentació de la memòria 2021 de Càritas Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Càritas Sant Cugat va tenir durant l'any passat 1.833 persones beneficiàries. En la presentació de la memòria, l'entitat ha fet balanç de les tasques realitzades durant 2021: en aquest període ha atès 834 famílies, 150 de les quals per primera vegada, cosa que l'entitat ha atribuït a les conseqüències de la crisi sanitària que ha dut la pandèmia. Càritas ha anunciat, a més, que 'en breu' comptarà amb un pis per a dones soles amb criatures que no tinguin un habitatge digne on viure.

L'associació ofereix també el servei del rebost, que mira de garantir un compliment alimentari bàsic a les famílies que ho necessiten. Durant el 2021 han explicat, doncs, que se n'han beneficiat 1.570 persones. Pel que fa al menjador social, hi han recorregut 42 persones, i 36 han fet ús del servei de dutxa i bugaderia. Segons la memòria, el nombre de persones que reben ajuda alimentària de la parròquia s'ha estabilitzat, després de l'augment que hi va haver durant la pandèmia.

Igualment, el rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, Emili Marlés, ha subratllat que fa molts anys que a Sant Cugat hi ha una bossa de pobresa. De fet, parla de gairebé 2.000 persones que es troben en aquesta situació. A més, assegura que algunes de les persones que van a Càritas a buscar menjar tenen feina, "però una feina molt precària, amb sous molt baixos", ha matisat Marlés. "Ens sorprèn que gent que treballa no pugui valdre's per ella mateixa. Això és, primer, pel tema del lloguer: el lloguer aquí és molt més car. I el tema ara de pagar la llum i el gas, que s'ha disparat. Si tens fills i un sou de 800 o 900 euros, no et dona", ha conclòs el mossèn.

El 'Pis de dones'


Càritas Sant Cugat comptarà "en breu" amb un pis per a dones soles amb criatures que no tinguin un habitatge digne on viure. Així ho ha anunciat l'entitat aquest dimarts, durant la presentació de la memòria d'activitat de Càritas Sant Cugat durant el 2021. El nou projecte vol ser com l'anomenat 'Pis d'homes', que ja fa nou anys que està en funcionament. D'aquesta manera, el 'Pis de dones' vol ser un espai digne on tres unitats familiars puguin viure durant un temps, mentre les dones usuàries aconsegueixen una estabilitat emocional i laboral. El programa té el suport de la comunitat parroquial i la col·laboració de l'Ajuntament.

Més campanyes

Un altre dels aspectes que s'ha destacat té a veure amb el programa laboral, que ofereix un itinerari formatiu a les persones amb un perfil de difícil inserció laboral i que estan en situació d'atur. Així doncs, el programa ha pogut atendre 179 persones, 123 de les quals són de Sant Cugat. A més, s'ha volgut fer palès que tots els projectes d'aquest programa han tornat a la presencialitat durant el 2021.

D'altra banda, s'ha fet referència a la campanya 'Un nen una joguina', de la qual 258 infants s'han beneficiat. Tots aquests eren membres de famílies que rebien atenció des de Càritas o dels Serveis Socials Municipals, preferentment usuàries de l'ajut alimentari.


Emili Marlés

Una cosa que ens sorprèn és el fet que gent que treballa no pugui valdre's per ells mateixos. Això és, primer, pel tema del lloguer: el lloguer aquí és molt més car. I el tema ara de pagar la llum i el gas, que s'ha disparat. Si tens fills i un sou de 800 o 900 euros, no et dona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.