El Curs d'Estiu de la Unipau aprofundirà sobre l'àrea del Sahel

Les activitats se celebraran a la Unió Santcugatenca del 7 al 13 de juliol i també es podran seguir per Youtube


  • Comparteix:

Imatge del Curs d'Estiu de la Unipau del 2021 / Foto: Localpres

Imatge del Curs d'Estiu de la Unipau del 2021 / Foto: Localpres

El Curs d'Estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) d'enguany se centrarà a indagar en la complexitat de l'àrea del Sahel, una zona subsahariana afectada per una desertificació creixent i on es produeixen uns moviments inèdits de població. Totes les activitats del curs tindran lloc del 7 al 13 de juliol, a la Unió Santcugatenca, i també es podran seguir a través del canal de Youtube de la Unipau. La inscripció té un preu únic de 35 euros.

CONSULTA AQUÍ EL PROGRAMA

Segons explica el programa, al primer bloc del curs, titulat 'Estructura social i realitat actual', s'obrirà un espai a l'anàlisi multicausal per entendre com la natura, la història i la memòria compartida han creat una identitat comuna al Sahel, dividida i enfrontada pels conflictes colonials i postcolonials, i els interessos de les potències. Al segon bloc, 'Reptes de Sahel', s'estudiarà la situació de la regió entre el Magreb i el món Africà, amb les diverses fronteres creades per raons estratègiques, socieconòmiques i militars, i els conflictes que es deriven d'aquesta situació.

A més, a l'edició d'enguany es tornaran a incorporar activitats complementàries a les conferències. Concretament, s'impartiran dos tallers per poder aprofundir en aquest espai geogràfic amb un format més participatiu i proper, els dies 11 i 12 de juliol a la tarda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.