Torre Negra es prepara per al seu futur amb el primer contacte amb la ciutadania

L'entorn del nou equipament municipal s'obre amb unes jornades per conèixer el patrimoni


Temes relacionats

Sant Cugat ja té les claus de la masia de Torre Negra (15/gen/22)

Històries i llegendes. El masover de Torre Negra ens obre les portes de la masia (16/nov/20)

Saps per què la masia de Torre Negra es diu així? (12/nov/20)


  • Comparteix:

Imatge de la presentació de les jornades / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la presentació de les jornades / Foto: Cugat Mèdia

L'entorn de la Masia de Torre Negra obre portes a la ciutadania. Ho farà amb unes jornades d'activitats pensades per donar a conèixer el patrimoni històric i natural d'aquest espai, recentment adquirit per l'Ajuntament. El tret de sortida serà el 4 i 5 de juny, amb tot un programa de propostes, però l'entorn serà visitable també la resta de caps de setmana a partir de l'11 de juny. L'objectiu és acostar aquest espai a la ciutadania per poder encarar el procés participatiu que ha de definir els usos del nou equipament municipal.

Entre d'altres coses, els ciutadans podran descobrir per exemple que no es tracta pròpiament d'una masia, sinó d'una fortificació, com ha explicat la directora en funcions del Museu de Sant Cugat, Alba Rodríguez. Ho faran amb visites guiades i activitats que busquen especialment posar en valor aquest entorn natural de Torre Negra.

Propostes:

  • Visites guiades. Es faran cada mitja hora entre les 11 h i les 14 h. Dissabte també hi haurà torn de tarda, de 16 h a 19 h. Les visites es fan en grups de 10 persones i cal inscripció prèvia al correu museu@santcugat.cat o al telèfon 93 675 99 51. Les visites són per l'entorn i el recorregut dins l'edifici només inclou el pati de la planta baixa.

  • Plantada i ball de gegants. Dissabte a les 12.15 h.

  • Tast de l'oli ecològic i centenari de Can Monmany. Dissabte, d'11 a 14 hores.

  • Bombes de llavors. Dissabte a les 11 h i les 12.30 h. Taller familiar per conèixer les espècies i les plantes tradicionals.

  • Concert de música tradicional. Dissabte a les 12.30 h. A càrrec de Marcel Casellas Trio.

  • Sals i olis aromatitzats. Dissabte a les 16 h i 17.30 h.

  • Itineraris familiars de descoberta. Diumenge a les 10.30 h, 11.30 h i 12.30 h.

  • Lluita amb espases medievals. Diumenge a les 11 h, 12 h i 13 h.


  • Totes les activitats són gratuïtes. A més, l'accés al recinte estarà obert a tothom -de 10 h a 19 h el dissabte i de 10 h a 14 h el diumenge- a partir de l'11 de juny. Només es podrà accedir-hi pel camí de la plaça del Rotary, i està prohibit el pas de vehicles motoritzats. Es recomana als ciutadans portar carmanyola i aigua, ja que no hi haurà servei de restauració.

    Les visites, que també requereixen reserva prèvia, i l'accés a l'espai continurà obert, sense activitats, la resta de caps de setmana de juny en horari de matí, de 10 h a 13.30 h. Com ha destacat la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, es tracta de fer "aquest primer acostament entre ciutadania i aquest nou espai", com un dels primers passos per a la definició dels usos de Torre Negra.

    CONSULTA AQUÍ LA PROGRAMACIÓ




    Alba Rodríguez

    No és ben bé una masia, és una fortificació que s'origina l'any 1145, quan l'abat de Sant Cugat mana construir-la per protegir els terrenys de l'entorn.

    Esther Madrona

    Era molt important que la ciutadania pogués acostar-se a aquest espai. Fem aquest primer acostament entre ciutadania i aquest nou espai. Estem en un punt molt inicial de definició futura dels usos.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.