Un projecte sobre sensors per mesurar la qualitat de l'aire a l'aula, treball de recerca guanyador del Premi Manuel Vázquez Montalbán

El Premi Joan Auladell als treballs de temàtica local ha tornat a quedar desert


  • Comparteix:

Foto de família amb els guanyadors / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Foto de família amb els guanyadors / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El treball de recerca 'Controlaire. Disseny, construcció i ús d'un mòdul de sensors per analitzar la qualitat de l'aire en les aules' s'ha endut el 17è Premi Memorial Manuel Vázquez Montalbán, organitzat pel Grup d'Estudis Locals (GEL). El projecte és obra dels estudiants Guillem Baldi, Marcel Castella i Màrius Roqué, de l'institut Angeleta Ferrer. El guardó, que inclou una dotació de 500 euros i la publicació editorial del treball, s'ha lliurat aquest divendres al Casal Torreblanca, on no s'ha pogut lliurar, però, el Premi Joan Auladell per a temàtiques locals, que ha tornat a quedar desert.

El membre del jurat Òscar Costa ha celebrat com el guardó ha recuperat la normalitat, després de dos anys marcats per la pandèmia: enguany, el jurat s'ha pogut reunir presencialment. "Ha estat important treballar veient-nos les cares", ha explicat a Cugat Mèdia.

Enguany s'han presentat 33 participacions en els premis, de les quals 24 estaven fetes per noies. El jurat també ha apuntat que dels sis treballs premiats, quatre són obres d'alumnes de l'institut Joaquim Pla i Farreras. Els altres dos són de l'Arnau Cadell i de l'Angeleta Ferrer.

El fet que el Premi Joan Auladell hagi tornat a quedar desert, ha motivat el jurat a lliurar un accèssit més. D'aquesta manera, a banda del guanyador, s'han lliurat cinc reconeixements. Els accèssits tenen una dotació cadascun de 200 euros.

A la trobada d'aquest divendres també hi ha assistit el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler.

Guanyadors

PRIMER PREMI MEMORIAL MANUEL VÁZQUEZ MONTALBÁN
  • 'Controlaire. Disseny, construcció i ús d'un mòdul de sensors per analitzar la qualitat de l'aire en les aules', de Guillem Baldi, Marcel Castella i Màrius Roqué, de l'institut Angeleta Ferrer.

  • ACCÈSSITS
  • 'Mòria, welcome to prison', de Marina Roure i Júlia Garrell, de l'institut Arnau Cadell.
  • 'Construcció d'un hort vertical domòtic', de Marc Galvany i Marçal O'Callaghan, de l'institut Joaquim Pla i Farreras.
  • 'La cara B de la indústria de la moda', d'Anna Zarzoso, Irene Escriche, Ariadna Corrons i Fiorella Tazzioli, de l'institut Joaquim Pla i Farreras.
  • 'Babbage Project: Construcció del prototip d'un cotxe autònom amb IA', de Nil Delvescovo i Esteve Estop, de l'institut Joaquim Pla i Farreras.
  • 'Cyberpunk: Realidad o espejismo. ¿Estamos viviendo una distopía?', d'Hugo Pérez, de l'institut Joaquim Pla i Farreras.

  • PREMI JOAN AULADELL DE TEMÀTICA LOCAL
  • Desert



  • Òscar Costa





    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.