La Plataforma No Zona Baixes Emissions de Sant Cugat vol aturar les multes per la via judicial

El col·lectiu ha iniciat una campanya per recaptar fons per presentar un contenciós administratiu contra la ZBE


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

La Plataforma No Zona de Baixes Emissions vol engegar la via judicial contra l'ordenança de Sant Cugat. L'entitat ha iniciat una campanya de micromecenatge per poder interposar un recurs contenciós administratiu contra 'l'abús reiterat' en l'aplicació de les sancions i demanar la seva paralització.

En un comunicat, la plataforma assegura que la intenció és que siguin els tribunals els qui dictaminin sobre la legalitat de la mesura, després que hagin sol·licitat al mateix Ajuntament la suspensió de les multes fins que el Tribunal Suprem decideixi sobre la validesa de l'ordenança de Barcelona, que ja està judicialitzada i compta amb una sentència no ferma d'anul·lació.

La plataforma manté que el seu posicionament no és contrari a la mesura, però sí a "pèssima implantació". El col·lectiu critica que no ha anat acompanyada d'una millora del transport públic com a alternativa i que s'ha posat en marxa sense els informes i estudis que avalin la iniciativa. Per això considera que es tracta d'una "implantació amb ànim de lucre" sense posar a disposició de la "classe treballadora, jubilats i persones amb rendes més baixes" mesures alternatives de transport.

En els sis primers mesos des de l'inici de les sancions per incomplir la Zona de Baixes Emissions (ZBE), es van registrar 4.406 multes.

La intenció de la Plataforma No Zona de Baixes Emissions és portar les seves peticions als tribunals amb aquest recurs contenciós administratiu. Per fer-ho, han iniciat una campanya per recaptar fons a través de GoFundMe i aconseguir els 4.000 euros que han marcat com a objectiu per al procés judicial.

De la seva banda, l'equip de govern local ha defensat en reiterades ocasions la posada en marxa d'aquesta mesura a la ciutat i ha insistit que l'ordenança de Sant Cugat no està judicialitzada com la de Barcelona i, a més, afecta una zona més reduïda, concretament uns quatre quilòmetres quadrats dels 50 que té el municipi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.