L'Oscar al millor curt d'animació d'aquest any ha sortit d'un petit estudi de Sant Cugat

Mariano Tazzioli va tocar el primer programa de 3D amb 11 anys i, en els últims anys, ha treballat per Disney, DreamWorks, Netflix i Universal


  • Comparteix:

El santcugatenc i dissenyador 3D Mariano Tazzioli ha format part de l'equip del curt 'The Windshield Wiper', dirigit per Alberto Mielgo, i que ha guanyat l'Oscar al millor curt d'animació en l'última edició dels premis de l'acadèmia del cinema nord-americà. La primera vegada que Mariano va tocar un programa de disseny 3D tenia 11 anys i, amb 25 que en té ara, ja ha treballat per Disney, DreamWorks, Netflix i Universal. 'Jíbaro' és l'últim projecte en què el jove ha participat. Es tracta d'un capítol de la sèrie d'animació per a adults 'Love, Deaths & Robots' (Netflix), també dirigit per Mielgo, que aspira guanyar un premi Emmy.

Mariano Tazzioli s'encarrega del disseny 3D de personatges de pel·lícules, sèries i vídeojocs. Des de la pandèmia, treballa en un estudi multipantalla muntat a casa seva, a Sant Cugat. El guardó que s'ha endut 'The Windshield Wiper' -'El limpiaparabrisas' en castellà- és "el primer projecte" amb què guanya un Oscar, explica el jove, que afegeix que "l'ha agafat per sorpresa". Aquest reconeixement és "molt gratificant" perquè "quan treballes molt de temps en un projecte, perds la visió de què significa". Ha sigut en aquest moment quan Tazzioli ha sigut conscient de "l'impacte" de la seva feina.

Sobre 'Jíbaro' (17 minuts), el santcugatenc assegura que "és el més potent" de la sèrie per la seva "alta qualitat" i està convençut que té "totes les paperetes" per guanyar un Emmy. Un altre projecte en què ha participat i que veurà la llum el 2024 és 'Gru, Mi Villano Favorito 4'. La feina d'aquest jove va molt més enllà perquè també ha format part de l'equip que ha fet el disseny 3D de personatges de famosos jocs de mòbil com 'Clash of Clans' i 'Clash Royale'. Actualment, Tazzioli està treballant en nous projectes dels quals no en pot donar detalls per "temes de confidencialitat".

"Sempre estic aprenent", remarca, però també reconeix que amb les màquines s'hi entén "molt bé" i, quan obre un programa nou, no necessita aprendre res perquè "ja sap on estan les coses". "És intuïció", diu. Des de ben petit, Mariano Tazzioli va descobrir la seva passió: el disseny de personatges 3D. Ara, aquest hobby també s'ha convertit en la seva professió i la seva feina ja ha començat a reconèixer-se en el món de l'animació.




Mariano Tazzioli

És el primer projecte amb què guanyo un Oscar i m'ha agafat per sorpresa, però és molt gratificant perquè quan treballes molt de temps en un projecte, perds la visió del que significa. No t'adones de l'impacte que té el que estàs fent.

Mariano Tazzioli

Sento que, no sé si perquè he començat de molt petit, però amb les màquines m'hi entenc molt bé. És més natural. Quan obro un programa no he d'aprendre, és intuïció i sé on estan les coses. Tinc molt integrades les màquines.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.