L'Hospital Universitari Mútua Terrassa ja ofereix l'administració de quimioteràpia a domicili

El nou programa vol millorar la qualitat de vida, la satisfacció dels pacients i l'adherència al tractament


  • Comparteix:

Façana de l'Hospital Universitari Mútua Terrassa / Font: HUMT

Façana de l'Hospital Universitari Mútua Terrassa / Font: HUMT

El servei de Farmàcia i el d'Hematologia de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT), el centre públic de referència per a Sant Cugat, ha posat en marxa un programa d'Administració de Quimioteràpia a Domicili, el qual possibilita a molts pacients amb càncer hematològic rebre quimioteràpia a casa seva. Es tracta d'una prova pilot que es va implementar a finals de l'any passat i la qual ha tingut molt bona acollida entre els pacients.

La iniciativa permet que una infermera especialitzada es desplaci al domicili del pacient per administrar-li el tractament en les mateixes condicions i seguretat que es duria a terme a les instal·lacions de l'HUMT. Els pacients que ja han pogut fer ús del servei en destaquen la seva comoditat i la millora de l'adherència al tractament.

Per tal de determinar els potencials candidats a participar en el programa, en aquesta primera fase, s'han establert una sèrie de criteris específics pel que fa a la tipologia de pacients, esquema del tractament i estabilitat dels fàrmacs administrats. S'han prioritzat les persones residents de la zona d'influència del centre i que compten amb un cuidador principal. El programa ja s'ha iniciat amb els tractaments de "ràpida administració" i les combinacions de medicació oral.

Paral·lelament a la incorporació del programa en qüestió, l'HUMT compta amb un sistema informàtic de traçabilitat mitjançant control remot per garantir la màxima seguretat en l'administració i seguiment de tractaments domiciliaris. La informatització del procés afavoreix a la disminució dels errors i compta amb una traçabilitat màxima registrada a temps real.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.