Primers passos per restaurar el camp de golf de Can Sant Joan i que l'espai sigui per a la ciutadania

L'Ajuntament de Sant Cugat, el de Rubí, i l'INCASÒL estan treballant en un esborrany de conveni per aprovar-ho


  • Comparteix:

L'alcaldessa i els tinents d'alcaldia, durant la roda de premsa d'aquest dimarts / Foto: Ajuntament

L'alcaldessa i els tinents d'alcaldia, durant la roda de premsa d'aquest dimarts / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament està treballant amb Institut Català del Sòl (Incasòl) i l'Ajuntament de Rubí en un esborrany de conveni de col·laboració per restaurar el camp de golf de Can Sant Joan i que aquest espai passi a dedicar-se a l'ús ciutadà. Es tracta d'una proposta del mateix Incasòl (actual propietari dels terrenys) que l'Ajuntament posa en valor perquè es recullen els objectius defensats per aquest espai natural: la restauració i renaturalització, la cessió als dos consistoris i l'obertura a la ciutadania.

La proposta estableix la col·laboració entre les tres administracions per tal que la ciutadania pugui gaudir d'aquest espai com a parc d'ús públic i els terrenys passin a ser majoritàriament de domini públic, mitjançant la transmissió als ajuntaments de Sant Cugat i de Rubí de forma gratuïta.

Per l'alcaldessa, Mireia Ingla, la negociació d'aquest conveni reitera la voluntat del govern perquè aquest espai es retorni a la ciutat: "És un espai que des del començament de tot ja vam manifestar la voluntat que no tornés a ser un golf pròpiament dit". Ingla ha refermat que Sant Cugat "vol recuperar aquest espai i, per tant, calia fer una restauració i una cessió".

El tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport, Pere Soler, ha explicat també que els usos de l'espai i les activitats que s'hi faran encara s'han de concretar. "En un espai com aquest i amb uns usos com aquests, hi haurà un procés de participació", ha avançat, tot i que "quan i en quin moment, ja es determinarà". En aquest sentit, el primer tinent d'alcaldia creu que s'han d'establir "uns mínims i unes bases", ja que tot plegat és un tema d'interès tant per a Sant Cugat com per a Rubí.

Per la seva banda, la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància, Núria Gibert, ha destacat l'alt valor ecològic que té l'espai i que, per tant, la seva obertura serà un alleugeriment per la pressió de Collserola. "El sentit comú que això no sigui un golf i que sigui, en canvi, un espai natural i naturalitzat i que fins i tot s'hi puguin plantejar altres usos, tenint en compte que estem parlant de moltes hectàrees, continua sent un projecte molt interessant". La segona tinenta d'alcaldia ha posat de manifest el compromís de "defensar els interessos dels santcugatencs en termes d'ús, però també en termes de negociació".

L'Incasòl cedirà l'ús dels terrenys renaturalitzats als ajuntaments de Sant Cugat i de Rubí un cop aprovat i executat el projecte de renaturalització dels terrenys. Es farà en la part proporcional al seu terme municipal respectiu, per a la seva obertura al públic. Els terrenys tenen una superfície de 800.000 metres quadrats, dels quals 570.000 són del terme municipal de Sant Cugat i 230.000 són de Rubí.






Mireia Ingla

És un espai que des del començament de tot ja vam manifestar la nostra voluntat que no tornés a ser un golf pròpiament dit. Nosaltres dèiem que aquest no era l'objectiu que necessita la ciutat, sinó que Sant Cugat vol recuperar aquest espai i, per tant, calia fer una restauració i una cessió.

Pere Soler

En un espai com aquest i amb uns usos com aquests, hi haurà un procés de participació. Quan i en quin moment, ja es determinarà. Però tampoc no es pot deixar un full en blanc: hi ha d'haver uns mínims i unes bases. I ja hi serà, perquè ens interessa, tant a Sant Cugat com a Rubí, que hi hagi aquest procés de reflexió i participació.

Núria Gibert

El sentit comú que això no sigui un golf, que sigui, en canvi, un espai natural i naturalitzat i que fins i tot s'hi puguin plantejar altres usos, tenint en compte que estem parlant de moltes hectàrees, continua sent un projecte molt interessant. I amb el que nosaltres ens hem compromès és a defensar els interessos dels santcugatencs en termes d'ús, però també en termes de negociació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.