La 5a Marxa solidària 'Pas per tu' ja escalfa motors

L'activitat, organitzada per la Fundació Privada Jeroni Moragas, tindrà lloc a l'octubre


  • Comparteix:

Marxa solidària 'Pas per tu' 2021 / Foto: Localpress

Marxa solidària 'Pas per tu' 2021 / Foto: Localpress

La 5a Marxa solidària 'Pas per tu' torna el 8 d'octubre amb l'objectiu de promoure la inclusió de les persones amb trastorn de desenvolupament intel·lectual. Organitzada per la Fundació Privada Jeroni de Moragas, l'activitat vol fomentar l'acompanyament de les persones amb diversitats funcionals i la seva visibilització mitjançant l'escola, el taller, el servei de suport a la capacitat jurídica i les accions amb la comunitat.

La marxa començarà al parc de Ramon Barnils a les 10 h i oferirà un recorregut adaptat a tothom; de fet, l'únic requisit és tenir almenys cinc anys d'edat. Les inscripcions, que ja estan obertes i es poden formalitzar a la web de l'entitat, costen 15 euros, que inclouen el dinar; els menors de 14 anys i majors de 65 hauran de pagar 8 euros. També es pot fer una aportació sense recórrer la marxa.

Es preveu que la marxa passi pel Pi d'en Xandri, on s'oferiran activitats per a tothom. Tot seguit, entre 12 i 13 h els participants tornaran al parc de Ramon Barnils, on se'ls farà entrega d'una bossa amb obsequis dels col·laboradors, podran fer ús d'un avituallament i tindrà lloc una botifarrada.

Recorreguts

El primer tram, de 2 quilòmetres, arriba fins al Pi d'en Xandri, en un camí adaptat a les persones amb diversitats funcionals. El segon tram, de 5 quilòmetres, no està adaptat i arriba fins a Can Borrell. Finalment, el tercer tram suma 2 quilòmetres i fa un recorregut circular.

Una iniciativa solidària

Segons ha explicat a Cugat Mèdia la presidenta de la Fundació Privada Jeroni de Moragas, Lourdes Abril, enguany està previst que hi hagi fins a unes 300 inscripcions, amb la idea que sigui "una jornada esportiva, lúdica i a l'aire lliure". Ja s'han obert les inscripcions, disponibles en línia; i amb els diners recaptats l'entitat vol "continuar donant la millor atenció als tutelats".

La Fundació Privada Jeroni Moragas també aspira a la sensibilització de la societat respecte a "la riquesa de les diferències" i a la dinamització de projectes "amb impacte social positiu". L'entitat té 175 usuaris que reben assistència i suport, 60 treballadors de l'entitat, una desena de voluntaris, 13 organitzacions compromeses i 8 contractacions de serveis.


Lourdes Abril

Se surt pel parc Ramon Barnils, es fa un recorregut fins al Pi d'en Xandri, que és la primera part d'un quilòmetre per a les persones amb dificultats o mobilitat reduïda. Allà s'hi faran activitats i, després, continuarà un recorregut circular una mica més llarg.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.