Amnistia Internacional i Intermon-Oxfam denuncien el comerç d'armes a l'Estat espanyol


  • Comparteix:

Les ONGs Amnistia Internacional i Intermon-Oxfam celebreran aquest diumenge a la plaça d'Octavià un acte per denunciar el comerç d'armes. Es tracta de la representació simbòlica d'una desfilada militar dins el marc de la campanya 'Armes sota Control', i que s'inscriu en els actes paral·lels del seminari 'Economia i Pau' que organitza la Universitat Internacional de la Pau.

Amb la intenció de denunciar el comerç d'armes i la responsabilitat de l'Estat espanyol en aquest tema, Amnistia Internacional i Intermon-Oxfam faran arribar aquest diumenge la campanya 'Armes sota Control' a Sant Cugat.

En concret, les dues ONGs faran una representació simbòlica d'una desfilada d'armament, a la 1 del migdia a la plaça d'Octavià, i després es recolliran signatures i fotografies per completar la pancarta visual 'Un milió de rostres', que pretén mostrar el desacord de la població amb la venda d'armes.

L'acte s'emmarca també dins les jornades de la Universitat Internacional de la Pau (UIP) que se celebren aquest cap de setmana a la ciutat. La coordinadora de l'acte, i membre d'Intermon-Oxfam, Anna Lloret, ho explicava així al magazín 'Barra Lliure' d'aquesta emissora.

Anna Llotet

Aquest acte també forma part de la cloenda de les jornades d'Unipau. Un membre de l'entitat farà el discurs per tancar l'esdeveniment.


Tant Intermon-Oxfam com Amnistia Internacional denuncien que l'Estat espanyol ha multiplicat per dos el volum de les seves exportacions d'armes en els últims tres anys i que la majoria de vendes en el darrer any han tingut com a destinació països de la Unió Europea. A més, segons ha explicat Lloret, el 40% de les exportacions vulneren el Codi de Conducta europeu, ja que les armes van a parar a països en conflicte.

Anna Lloret

El 40 per cent de la venta d'armes espanyoles va a parar païssos en conflicte o inestables. Aquest fet vulnera el Codi de Conducta de la Unió Europea.


A més, les dues ONGs denuncien que el govern espanyol no ofereix informació transparent sobre el comerç d'armes, ja que, segons diuen, les vendes a l'Estat el 2003 van ser un 50% superiors al que declara la pròpia administració, i moltes de les transaccions no consten oficialment.

De moment, a la campanya ja s'han adherit unes 220.000 persones que estan contribuint a la construcció del mural 'Un milió de rostres' i que, amb les seves signatures, denuncien el tràfic d'armes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.