Sant Cugat recorda les víctimes de l'11-M un any després dels atemptats


  • Comparteix:

Tots els grups polítics municipals s'uneixen per condemnar els atemptats i solidaritzar-se amb les víctimes

Tots els grups polítics municipals s'uneixen per condemnar els atemptats i solidaritzar-se amb les víctimes

Unes 200 persones s'han concentrat aquest divendres a la plaça de Barcelona per fer 5 minuts de silenci en record de les víctimes dels atemptats del passat 11 de març a Madrid. Coincidint amb el primer aniversari d'aquella tragèdia, els santcugatencs han volgut manifestar la seva solidaritat amb les víctimes i les seves famílies i condemnar una vegada més la violència terrorista. L'Ajuntament ha aprovat una declaració institucional i l'EMD de Valldoreix també s'ha sumat al dol amb una concentració silenciosa.

Tots els grups municipals del consistori han aprovat una declaració unitària de condemna dels atemptats de l'11-M, mostrant el suport i solidaritat amb les persones i poblacions afectades i reiterant l'homenatge a les víctimes.

El tinent d'alcalde de Presidència, Joan Recasens, ha assegurat que avui és un dia de solidaritat amb els afectats, però també de condemna a qualsevol tipus de violència terrorista.

Joan Recasens

Primer el record per la gent que va perdre la vida i per als que s'estan recuperant. Per altra banda, rebutjar qualsevol tipus de violència com la que va provocar l'atemptat més greu a l'Estat espanyol.


D’altra banda, Recasens s’ha referit a les propostes posades damunt la taula per tal que el municipi de Sant Cugat recordi permanentment totes les víctimes del terrorisme. En aquest sentit, Recasens ha dit que la proposta que pren més força és la de buscar un espai públic, que no sigui un carrer, que serveixi de record per a tots aquells que han perdut la vida en qualsevol tipus d'atemptats terroristes.

De la seva banda, el portaveu del grup municipal socialista, Jordi Menéndez, ha assegurat que l'aniversari dels atemptats de l'11-M ha de servir per recordar a les víctimes i establri mesures per evitar que un atemptat com aquell es torni a produir.

Jordi Menéndez

És un dia per declarar que no oblidem a les víctimes i que s'han de prendre mesures per evitar que es torni a produir. Els ciutadans han de saber que tenen al seu costat l'Estat i l'administració per poder viure en pau.


Des del grup municipal d'ERC, el seu portaveu, Eduard Pomar, ha manifestat la necessitat que les institucions i tots els partits polítics treballin per eradicar aquest tipus de violència indiscriminada.

Eduard Pomar

És una cosa que no s'oblidarà. Les institucions i tots els partits hem de fer el possible per eradicar qualsevol tipus de violència, en aquest cas un tipus de terrorisme totalment indiscriminat que va provocar a Madrid tantes víctimes.


El portaveu d'ICV, Xavier Boix, assegura que el dia d'avui ha de servir per unir a la ciutadania al voltant de les víctimes de l'11-M.

Xavier Boix

Malgrat les nostres diferències, ens ajuntem per passar junts uns moments tan tristos i dramàtics. Estem obligats èticament a recordar aquell drama i donar suport a les víctimes de l'11-M.


Des del PP, la presidenta i portaveu del grup municipal, Berta Rodríguez, ha apostat per la unitat de totes les forces polítiques per combatre qualsevol tipus de terrorisme.

Berta Rodríguez

Espero que un atemptat així no es torni a produir. Mostrem la solidaritat amb Madrid i les víctimes de l'11-M i amb totes les víctimes del terrorisme. Apostem per la unitat de les forces polítiques.


L'EMD de Valldoreix també ha convocat aquest migdia una concentració ciutadana on s'han guardat 5 minuts de silenci en record de les víctimes de l'11-M.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.