Clam de Sant Cugat contra la violència LGBTI-fòbica

La Festa Major ha acollit la celebració de l'Orgull LGTBI


  • Comparteix:

Un moment de la lectura del manifest / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Un moment de la lectura del manifest / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

'Fem entre totes de Sant Cugat un lloc segur'. És l'anhel que l'Assemblea LGTBI+ ha posat de relleu aquest dimarts amb la lectura del manifest del Dia de l'Orgull. El col·lectiu creu que tothom pot posar el seu granet de sorra per eradicar les violències per identitat o orientació sexual. 'Quan el teu cunyat fa la gracieta, calla-li la boca; quan el teu amiguete diu 'maricón el último', calla-li la boca', han relatat en un discurs que ha enumerat situacions de violència contra el col·lectiu LGTBI produïdes a l'Estat espanyol en els últims 12 mesos.

"Només amb els primers sis mesos de 2022, portem 107 agressions LGTBI-fòbiques, un 34% més respecte a l'any passat", han lamentat al manifest. I han fet una advertència: "Més de la meitat [d'agressions] no s'arriben a denunciar".

També han posat l'accent en la realitat santcugatenca, ja que l'any passat, durant la festa grossa, es va produir una agressió LGBTI-fòbica a la ciutat.

Actuació del grup KeTeKalles

Actuació del grup KeTeKalles / Foto: Ajuntament de Sant Cugat


L'acte de commemoració de l'Orgull LGTBI s'ha emmarcat en la programació de la Festa Major. El caràcter festiu s'ha posat de manifest en acabar la lectura del manifest, amb una actuació del grup KeTeKalles.



Gisela Ysàs

Quan el teu cunyat fa la gracieta, calla-li la boca; quan el teu amiguete diu 'maricón el último', calla-li la boca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.