Els Gausacs completen una diada de Festa Major rodona

Els Castellers de Sant Cugat descarreguen el 4 de 8, el 2 de 7 i el 5 de 7 i ja pensen en la jornada del 16 de juliol amb Minyons i Saballuts


  • Comparteix:

Diada castellera de Festa Major rodona per al Gausacs. Els Castellers de Sant Cugat han descarregat de manera impecable el 4 de 8 i el 2 i el 5 de 7, cosa que reforça la moral de la colla de cara a fer un pas més endavant en les pròximes actuacions. Les colles convidades al gran dia dels Gausacs han sigut els Castellers de Sants i els Moixiganguers d'Igualada. Els barcelonins han descarregat el 4 i el 3 de 8 i el 2 de 7, tot i que en el seu cas han patit més pels dubtes de la canalla a l'hora de pujar. El mateix els ha passat als igualadins, que tot i plantar un 3 de 8 i un 5 i un 2 de 7 clavats, s'han ennuegat amb el 4 de 8 dues vegades per la manca d'experiència de l'enxaneta i l'acotxadora, i el mateix els ha passat amb el pilar de 6. Els Castellers de Sant Cugat tenen ara a la vista la propera jornada, que tornarà a ser a casa, el 16 de juliol amb els Minyons de Terrassa i els Castellers de Sabadell.

Marcel Serra, cap de colla dels Gausacs, s'ha mostrat molt satisfet amb l'actuació d'aquest diumenge, malgrat alguns nervis amb el 4 de 8, ha admès. Han aconseguit descarregar els tres castells previstos a la primera, i han tancat l'actuació amb un vano de quatre pilars, dos de 5 i dos de 4.

La plaça d'Octavià s'ha omplert de veïns de la ciutat amb ganes de tornar a gaudir dels castells, i d'altres que debutaven per primer cop i es meravellaven quan veien alçar-se les torres.

Els Moixiganguers i els Castellers de Sants han patit en alguns castells per la manca d'experiència de la canalla. Com ha explicat Serra a Cugat Mèdia, l'aturada de dos anys per la pandèmia ha tallat el relleu habitual de les enxanetes i acotxadores, i ara amb la represa de l'activitat, a moltes colles els està costant tornar a agafar el ritme amb els més petits. En el cas dels Gausacs, l'altre cap de colla, Tomàs Baldi, ha felicitat la tasca de l'equip de canalla per assegurar aquest relleu amb solvència, i aquest diumenge ni s'ha notat que els més petits eren novells.

De cara a la tardor, si tot va bé, la colla santcugatenca confia recuperar el 3 de 8 i assajar fort els folres per tornar a fer també el 2 de 8.


Marcel Serra

Estem contents, ja portem tres 3 de 8. El procés per recuperar castells no és gens fàcil, es nota molt que fa dos anys que no fem castells i anar acumulant diades com aquesta ens va molt bé per anar acomulant confiança.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.