Maria Àngels Hurtado: 'La clau de l'èxit de la botiga de llegums són les ganes de ser-hi i la superació de cada dia'

L'emblemàtic comerç Mª Àngels Llegums fa mig segle que és a Sant Cugat


  • Comparteix:

La botiga 'Mª Àngels Llegums' compleix 50 anys aquest 2022. El comerç, situat al carrer Major número 6, és una botiga especialitzada en llegums cuits que va obrir les portes l'any 1972 al Mercat de Sant Pere. El negoci el van començar els pares de Mari Àngels Hurtado, la propietària, i ella va decidir continuar el negoci familiar. Però tot i que els seus inicis es remunten al Mercat Vell, ja fa 12 anys que té una botiga al Carrer Major.

Mª Àngels Llegums és un comerç especialitzat en llegums cuits que ofereix menjar per emportar, pollastre a l'ast i tota classe de llegums. Tanmateix, tots els seus productes són d'elaboració pròpia. La propietària relata que el menjar per emportar el fan cada dia així com també els llegums, que els couen cada matinada. "A les 5 del matí comencem a coure'ls", explica Mari Àngels. A més, afirma ser de les poques llegumaires que encara conserva el mètode tradicional de l'olla al foc.

Hurtado explica que la clau de l'èxit rau en el fet que t'agradi el que fas, tinguis una dedicació plena i les ganes de ser-hi i superar-te cada dia. "Has de tenir sempre l'esperit de superació personal", afirma. Durant la pandèmia van tenir dificultats però van aconseguir superar-les lliurant el menjar a domicili. "No vaig pensar cap dia en tancar", assegura la propietària. Explica que no podia deixar Sant Cugat ja que tenia clientela que la necessitava i ella "hi havia de ser".

El negoci ha arribat a tenir vuit comerços, repartits entre Gavà, Cerdanyola, Barcelona i Sant Cugat, però actualment només conserven la botiga del municipi inicial, la santcugatenca. Mari Àngels no creu que cap familiar continuï el negoci (no descarta un traspàs si algú està interessat) i valora la història que té darrere la botiga. Detalla, però, que si no troba cap persona interessada es jubilarà i i haurà estat agraïda d'haver estat treballant a casa seva durant "tots els seus anys".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.