El Bar, una nova proposta a la plaça Augusta amb tapes, entrepans i begudes

L'horari d'estiu és de 10 a 14 h i de 18 a 23 h

Local d'El Bar / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 13/jul/22 per Elisabet Molina

El Bar és el nou establiment que ha obert recentment al carrer Castellví, davant de la plaça Augusta. Després d'una reforma, l'antic local, que abans havia donat sostre al Party & Cake i al Bar Augusta, acull una petita cuina, dos espais interiors i una terrassa. El negoci es dirigeix a un públic de mitjana edat, més enllà del jovent dels bars del voltant. Ofereix tapes com patates braves, torradetes amb formatge o salmó fumat i llaunes d'escopinyes, olives farcides i musclos en escabetx. A més, també disposa d'entrepans freds i calents. L'horari d'estiu és de 10 a 14 h i de 18 a 23 h.

"La idea és anar veient què funciona millor", ha explicat a Cugat Mèdia el propietari del local, Ernesto Fonseca, santcugatenc de tota la vida. A poc a poc, anirà ampliant tant les propostes de menjars com de begudes, ja que també té pensat oferir còctels. L'establiment s'allunya de tot allò fregit, com és el cas de les braves, les quals les fan al forn amb un raig d'oli d'oliva. Actualment, Fonseca porta El Bar ell sol, tot i que rep ajuda a la cuina i, per Festa Major, ha contractat una cambrera. Els aliments amb els quals compta per elaborar els plats provenen de botigues locals i proveïdors del Vallès.

Fonseca afirma que aquest local ha sigut propietat de la seva família des de fa 50 anys i, després de la pandèmia, va decidir començar amb el negoci d'El Bar. Ha viscut 13 anys a Nicaragua, on hi tenia dos restaurants i on es va especialitzar en un menjar típic d'allà: la carn a la brasa. El 2018, però, el país nicaragüenc va patir una crisi política forta que va afectar molt a l'economia. Per aquest motiu, Fonseca, qui treballa des dels 16 anys a l'hostaleria, busca una segona oportunitat a la seva ciutat d'origen.

El propietari d'El Bar afirma que han rebut "molt bona resposta per part de la gent de la ciutat, especialment a les tardes".


DECLARACIONS

Ernesto Fonseca

Anxoves, una taula de salmó, taula d'embotits, tot el que és aperitius (llaunes típiques), entrepans freds i calents (planxat de pernil dolç, sobrassada i brie i bacó amb formatge). De moment estem així, la idea és anar veient el que funciona millor i anar ampliant i traient el que no funciona.

Your browser doesn’t support HTML5 audio