El Consell de Ciutat obre el debat sobre els usos de Torre Negra i el model de ciutat

La sessió ha tingut lloc, aquest dilluns, a la sala de plens de l'Ajuntament


  • Comparteix:

El consell de ciutat s'ha celebrat a la sala de plens / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El consell de ciutat s'ha celebrat a la sala de plens / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La definició dels usos de la Masia de Torre Negra i el replantejament del nou model de ciutat són els temes que s'han debatut a l'última sessió del Consell de Ciutat de Sant Cugat, que s'ha celebrat aquest dilluns a la sala de plens. A l'acte, que ha conduït el tinent d'alcaldia de Drets Socials, Marco Simarro, en substitució de l'alcaldessa, Mireia Ingla, també s'ha presentat l'esborrany del nou reglament d'aquest òrgan participatiu, que es portarà a aprovació al ple de setembre.

El portaveu del grup de treball de Torre Negra i Collserola, Carles Castell, ha valorat molt positivament "el compromís i la coordinació per part de les administracions i els actors socials" i, de forma resumida, ha enumerat les conclusions a les quals ha arribat la comissió. D'una banda, ha mencionat la necessitat de recursos per a l'adequada gestió i conservació del patrimoni i de l'entorn; també ha posat èmfasi en el suport i l'impuls a les activitats productives a la zona, com l'agricultura i la ramaderia; i, finalment, ha recordat la importància de l'ordenació de l'ús públic d'aquest espai.

Per la seva banda, el portaveu del grup de treball sobre el model de ciutat, Robert Savé, ha explicat que en aquest replantejament amb un horitzó 2075, la comissió considera com a prioritaris reduir les diferències econòmiques, recuperar la vida dels barris, repensar les fonts d'aigua i d'energia, dissenyar una estratègia de sostenibilitat alimentària, reservar sòl per a nous habitatges en zones de baixa densitat i, a l'entorn de Collserola, dissenyar usos del parc compartits i poc agressius amb el medi.






Carles Castell

Hi ha una veu comuna de totes les persones demanant un compromís clar i una coordinació de totes les administracions i actors socials.

Robert Savé

Si volem ser autosuficients, potser haurem de cedir alguna zona per produir energia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.