Amnistia Internacional i Intermon-Oxfam denuncien el poc control en el comerç d'armes


  • Comparteix:

Les dues ONGs estan recollint signatures per aconseguir un tractat internacional sobre el comerç d'armes

Les dues ONGs estan recollint signatures per aconseguir un tractat internacional sobre el comerç d'armes

La Plaça Augusta ha acollit aquest diumenge una desfilada simbòlica d'armes a càrrec d'Amnistia Internacional i Intermon-Oxfam. L'objectiu era denunciar el comerç d'armes i el baix control que se'n fa. L'acte està emmarcat dins la campanya 'Armes sota control', que pretén reunir signatures per portar-les a Nacions Unides i aconseguir un tractat internacional sobre el comerç d'armes.

Les dues ONGs han portat a terme, amb la col·laboració de l'Escola d'Arts Escèniques Brou d'Arts, una simbòlica desfilada amb l'armament més mortífer del mercat, com fusells, pistoles o mines antipersona. Amb aquesta desfilada, els organitzadors han volgut sensibilitzar la població sobre el poc control que hi ha del comerç d'armes, tal i com ha explicat Anna Lloret, responsable de la campanya.

Anna Lloret

L'objectiu és sensibilitzar la població i cridar l'atenció sobre el comerç d'armes internacional, que està fora de control. Està dins la campanya 'Armes sota control', que persegueix l'objectiu que l'any 2006 es pugui signar un Tractat Internacional de comerç d'armes


La campanya 'Armes sota control' ha aconseguit fins el moment 220.000 signatures entre els 60 països que la recolzen. Aquestes signatures han de servir per portar-les a la cimera de les Nacions Unides i aconseguir signar un tractat de control del comerç d'armes, però també s'adreçaran al ministre espanyol de Defensa, José Bono, per tal que s'arribi a fer un llei a nivell espanyol.

Des de les dues ONGs, a més, es critica la poca informació i transparència que el govern espanyol proporciona sobre les vendes i els països receptors de les armes construïdes a Espanya. Escoltem Anna Lloret.

Anna Lloret

Tot i que hi ha un compromís per què el govern informi al Parlament de les vendes, això s'incompleix. No hia transparència a l'hora de saber quins són els paísos receptors de les armes que es fabriquen a Espanya


A més de les signatures, durant l'acte s'han recollit fotografies dels assistents per completar la pancarta visual 'Un milió de rostres', que pretén mostrar el desacord de la població amb la venda d'armes. La desfilada s'ha inscrit dins els actes paral·lels del seminari 'Economia i Pau' que ha organitzat la Universitat Internacional de la Pau.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.