La planta de compostatge de Sant Cugat es modernitza amb un nou sistema de gestió d'entrades

L'Agència de Residus de Catalunya ha atorgat una subvenció de 16.000 euros a la planta santcugatenca


  • Comparteix:

La materia orgànica dels contenidors marrons i altres restes vegetals acaben a la planta de compostatge on es tracten per obtenir-ne adob / Foto: Premsa Sant Cugat

La materia orgànica dels contenidors marrons i altres restes vegetals acaben a la planta de compostatge on es tracten per obtenir-ne adob / Foto: Premsa Sant Cugat

La planta de compostatge de Sant Cugat ha rebut 16.000 euros per instal·lar un nou sistema de gestió d'entrades a la planta. La subvenció la dona l'Agència de Residus de Catalunya, que ha atorgat 13,6 milions d'euros a 14 ens locals per millorar infraestructures de tractaments de residus municipals i impulsar-ne de noves. Els ajuts provenen del fons Next Generation de la Unió Europea.

L'actuació premiada consisteix en la instal·lació d'uns lectors de codis QR que facilitarà la gestió i registre de residus que entren a la planta. El projecte s'haurà de dur a terme els pròxims 24 mesos.

La planta de compostatge de Sant Cugat es dedica a tractar la matèria orgànica i residus vegetals provinents dels contenidors marrons i de les restes vegetals dels serveis de poda i jardineria municipals. Amb aquestes restes, obtenen un adob que s'utilitza en jardineria i agricultura. La planta, que es va estrenar l'any 2001, dona servei a Sant Cugat, Castellbisbal, Molins de Rei, Pallejà, Papiol i Sant Vicenç dels Horts i es va integrar al sistema metropolità de gestió de residus l'any 2009.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.