El teixit econòmic es va estalviar 277.000 euros per la suspensió de taxes i cànons durant la pandèmia

L'Ajuntament va deixar d'ingressar aquesta quantitat com a mesura d'ajuda per fer front a l'impacte de la Covid-19


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament xifra en 277.262 euros l'impacte de la suspensió del cobrament d'algunes taxes i cànons durant la pandèmia. Es tracta d'una quantitat que el consistori ha deixat d'ingressar com a mesura per ajudar a pal·liar els efectes de la Covid-19 sobre el teixit empresarial i comercial, de la qual s'ha donat compte aquest dilluns durant el ple municipal. Una xifra que des de l'oposició consideren de poc impacte, que hauria d'haver estat acompanyada d'una rebaixa d'impostos.

ESCOLTA-HO

Es tracta de la suspensió o reduccions temporals de taxes com la de quioscs, del mercat setmanal i de terrasses de bars i restaurants, així com els cànons d'algunes concessions.

Per al regidor de Ciutadans Sergio Blázquez, es tracta d'una mesura que ha estat "de poc calat", que ha estat "testimonial" i que requeria d'una baixada generalitzada dels impostos, ja que l'Ajuntament ha tancat els exercicis anteriors amb superàvit.

Una visió compartida pel regidor de Junts Carles Brugarolas, qui s'ha mostrat partidari d'haver reduït la recaptació i evitar, així, els procediments més lents de les subvencions. En aquest sentit, ha reclamat la liquidació completa del pla de mesures contra la Covid-19 per valorar l'impacte de les accions impulsades per l'equip de govern. Tot i així, ha dit, "les dades indiquen que en el millor dels casos hem de posar en dubte les macroxifres de 15, 16, 17 milions d'euros".

En resposta, el tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport, Pere Soler, ha lamentat la visió de l'oposició i ha defensat que les xifres indiquen "la fortalesa de la ciutat i del seu teixit".






Sergio Blázquez

Al meu grup li sembla de poc calat la quantitat que els hi hem estalviat als afectats per la pandèmia. L'impacte ha estat global i parlem de deixar d'ingressar poc més de 270.000 euros.

Carles Brugarolas

Tothom sap que hem demanat la liquidació del pla. Les dades indiquen que en els millor dels casos hem de posar en dubte les macroxifres de 15, 16, 17 milions d'euros.

Pere Soler

Haurien d'estar satisfets. Quan nosaltres posem a disposició recursos per donar suport i després queden curts, indica la fortalesa de la ciutat i del teixit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.