L'accés a l'habitatge a Sant Cugat, el més car del Vallès Occidental tant en compravenda com en lloguer

El preu del metre quadrat supera els 4.000 euros, més de 1.000 més que el segon del rànquing; la mensualitat mitjana en lloguer costa 1.175 euros


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'habitatges de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'habitatges de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat és el municipi del Vallès Occidental on més esforç econòmic s'ha de fer per accedir a un habitatge. En compravenda, el preu mitjà del metre quadrat és de 4.035 euros, lluny de la mitjana comarcal (2.327 euros) i catalana (2.265 euros). Aquesta quantitat canvia segons el tipus d'habitatge: el metre quadrat de nova construcció és de 4.260 euros, mentre que en segona mà baixa a 3.917. Pel que fa al lloguer, Sant Cugat també es troba al capdavant de la classificació, amb un preu mitjà de la mensualitat de 1.175 euros, 448 més que al Vallès Occidental i 451 més que al conjunt del país. Tot plegat són dades extretes de l'Informe anual de l'habitatge al Vallès Occidental de 2021, elaborat pel Consell Comarcal.

CONSULTA AQUÍ L'INFORME ANUAL DE L'HABITATGE AL VALLÈS OCCIDENTAL 2021

Click aquí per veure el gràfic ampliat

Click aquí per veure el gràfic ampliat / Foto:


La variació quinquennal (2017 - 2021) dels preus del metre quadrat a Sant Cugat no ha estat tan pronunciada com a bona part de la comarca. En aquest període, l'increment que s'ha produït a la ciutat ha estat del 21,9%, per sota de la mitjana comarcal (35,6%), però per sobre de la provincial (15,5%) i de la nacional (13,5%). La comparació interanual també apunta a un increment del preu pronunciat: respecte al 2020, el preu del metre quadrat a Sant Cugat s'ha disparat un 8,7%; mentre que a la mitjana comarcal aquesta xifra se situa en el 0,5%.

Click aquí per veure el gràfic ampliat

Click aquí per veure el gràfic ampliat / Foto:


Interanualment, els preus dels lloguers pràcticament es mantenen a Sant Cugat, amb una caiguda del 0,2% respecte a 2020. Si es compara amb els preus de 2017, l'increment ha estat del 7,3%. És una variació pronunciada, però que està per sota de la comarcal (13.6%), de la catalana (10,6%) i també de la provincial (9,7%).

Set de cada 10 transaccions d'habitatge són per a lloguers

De les transaccions que es van efectuar durant l'any passat a Sant Cugat, el 69'9% corresponen al lloguer. És el percentatge més elevat de la comarca i és l'únic municipi que està per sobre de totes les mitjanes: Catalunya (65,6%), Província de Barcelona (69,2%) i Vallès Occidental (60,5%). Així, durant 2021 es van fer a Sant Cugat 2.277 transaccions de compravenda, mentre que de lloguer se'n van fer 996.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.