L'avançament escolar té molt bona rebuda entre les famílies

La mesura ha suposat una millora a l'hora de conciliar la feina i els fills un cop arriba el setembre


Temes relacionats

L'avançament escolar frustra als mestres de Sant Cugat, que no se senten escoltats (31/ago/22)

Pros i contres de l'avançament escolar: Les direccions opinen a una setmana de l'inici de curs (29/ago/22)


  • Comparteix:

Tot i que als nens no els hi faci gens de gràcia començar l'escola una setmana abans, a les famílies els va molt bé / Foto: Ariadna Escoda (ACN)

Tot i que als nens no els hi faci gens de gràcia començar l'escola una setmana abans, a les famílies els va molt bé / Foto: Ariadna Escoda (ACN)

Les famílies són les principals beneficiades de l'avançament escolar. La conciliació entre la feina i els fills és la part que valoren més i no es troben amb els inconvenients que afecten docents i equips directius. La mesura ha ajudat amb el desgast econòmic i emocional que suposen, sovint, les vacances d'estiu.

Sophie Algara i Anna Máñez són mares d'alumnes de l'Institut-Escola Catalunya. Les dues valoren el canvi en el calendari escolar, principalment perquè el nou horari s'adapta millor als horaris laborals dels pares i les mares. Algara explica en declaracions a Cugat Mèdia que els 12 dies de diferència entre el final de les vacances de pares i fills suposaven molt desgast. "Els nens tenen moltes vacances i se'ns feia molt coll avall, tant als pares com als fills que ja estaven cansats". A nivell econòmic també era una càrrega important. "Tot el juliol estàvem pagant casals i al setembre havíem de seguir pagant casals. Intentaves col·locar-los als avis o que estiguessin sols a casa segons l'edat".

Pel que respecta als nens, les dues mares creuen que el fet de fer classe només als matins i a la tarda fer activitats lúdiques ajudarà al fet que acceptin la setmana extra d'escola. Començar a un ritme més fluix farà més senzill el canvi que als fills de Máñez no els fa gens de gràcia.

L'únic inconvenient que hi troba Máñez són les temperatures. Explica que al setembre encara fa molta calor i els nens podrien estar incòmodes a l'aula. "És un tema que hauríem solucionar d'alguna manera perquè no deu ser molt agradable estar fent classe amb aquestes temperatures".




Sophie Algara

Els nens tenen moltes vacances i se’ns feia molt coll avall tant als pares com els nens que ja estaven cansats. En aquest sentit, molt bé de cara a les famílies. També a nivell econòmic perquè tot el mes de juliol estem pagant casals i al setembre havíem de seguir pagant casals.

Anna Mañez

Els inconvenients són que encara fa molta calor a les aules i potser estan incòmodes. És un tema que hauríem solucionar d’alguna manera perquè no deu ser molt agradable estar fent classe amb aquestes temperatures.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.