El 43,4% dels habitatges de Sant Cugat tenen certificació energètica

Només el 24% dels immobles de la ciutat tenen qualificacions energètiques baixes

Imatge d'arxiu de Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Societat

Publicat el 23/ago/22 per Sergio Morales

Sant Cugat és el segon municipi del Vallès Occidental amb més habitatges amb certificació energètica, en relació amb el total d'edificacions residencials del cadastre. Aquests immobles representen el 43,4%, un percentatge que se situa només dues dècimes per sota de Matadepera, però per sobre de la mitjana comarcal (36,5%). Són dades de l'Informe Anual de l'Habitatge al Vallès Occidental 2021, elaborat pel Consell Comarcal, que també reflecteixen que, per cada 1.000 habitants, es concedeixen cinc cèdules d'habitabilitat per a habitatges de primera ocupació. Aquesta dada situa Sant Cugat al capdavant del rànquing comarcal.

CONSULTA AQUÍ L'INFORME ANUAL DE L'HABITATGE AL VALLÈS OCCIDENTAL 2021

Pel que fa a les cèdules d'habitabilitat de segona ocupació, Sant Cugat cau en la classificació, amb 8,2 per cada 1.000 habitants.

A l'altra cara de la moneda, l'estudi també recull el percentatge d'edificacions residencials amb qualificacions energètiques baixes (F i G): a Sant Cugat el 24% de les edificacions estan qualificades d'aquesta manera. Aquesta classificació està encapçalada per Rellinars (57,1%) i Vacarisses (54,4%).