El nou Pla d'Habitatge Assequible preveu la construcció de 1.389 habitatges abans de 2030

El document, el contingut del qual ha avançat elCugatenc, ja ha rebut el vistiplau de Promusa


Temes relacionats

Sant Cugat projecta 3.000 nous habitatges de lloguer assequible (16/des/21)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una promoció de Promusa / Foto: Cugat Mèdia - Guillem Babitsch

Imatge d'arxiu d'una promoció de Promusa / Foto: Cugat Mèdia - Guillem Babitsch

Sant Cugat haurà de tenir 1.389 habitatges abans de 2030 i 1.600 més (aquesta segona tongada a Ca n'Ametller) a partir de llavors. Ho defineix el nou Pla d'Habitatge Assequible 2030, aprovat recentment per Promusa i el contingut del qual ha avançat elCugatenc, i que comportarà una inversió de 480 milions d'euros. La idea de tot plegat és sumar els més de 3.000 nous habitatges als 459 existents, cosa que permetria assolir que el 10% del parc d'habitatge sigui assequible i de lloguer. L'Ajuntament ha explicat a Cugat Mèdia que no farà públic aquest pla fins que no el presentin a la convocatòria de la Taula d'Habitatge prevista per al setembre.

El 35% dels habitatges previstos per abans de 2030 s'ubicaran en promocions mixtes; a partir de 2030, es preveu que hi hagi almenys 650 noves promocions mixtes. A banda, tal com avança elCugatenc, també s'aposta per un centenar d'habitatges cooperatius abans de 2030, que s'ubicarien al centre, a la Floresta i a Can Mates.

Per fer-ho possible, el Pla d'Habitatge Assequible, presentat a finals de l'any passat en roda de premsa, obre la porta a modificacions del planejament per facilitar acords amb els propietaris de terrenys per obtenir sòl públic, edificis per rehabilitar o solars, així com canviar la qualificació de parcel·les destinades a equipaments perquè acullin habitatge.

Pel que fa a Ca n'Ametller, es preveu que aquest barri incorpori, a partir de 2030, uns 1.600 habitatges públics o de promoció mixta. D'altra banda, el Pla també preveu el desenvolupament d'un nou barri a Can Vascontel, entre Can Trabal i Can Barata, on s'ubicarien 130 habitatges de mercat i 116 públics, que s'haurien de lliurar abans de 2030.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.