Marc Garcia, nou president de l'Associació de Veïns del Barri de Volpelleres

La junta de l'entitat veïnal sortint estava constituïda des de 2011


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del barri de Volpelleres / Foto: Guillem Babitsch - Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu del barri de Volpelleres / Foto: Guillem Babitsch - Cugat Mèdia

Marc Garcia és el nou president de l'Associació de Veïns del Barri de Volpelleres. En la junta renovada només es mantenen de l'anterior, constituïda el 2011, el fins ara president, Alberto Valcarce, i la vocal Maria Torné. En el cas de Valcarce, en formarà part per garantir el traspàs i, quan estigui assolit, es retirarà. Molts dels nous integrants de la junta de l'associació s'hi han adherit arran de la crida per renovar-la.

L'organització de la Festa Major ha estat la primera tasca que Marc Garcia ha assumit com a nou president de l'entitat, segons ha explicat a Cugat Mèdia. Els objectius que planteja Garcia es basen en la cohesió i la integració de Volpelleres, el protagonisme del comerç local i buscar el "fer barri" més enllà de l'oci. "Volem que aquesta associació constitueixi l'eix d'unió de Volpelleres, on el veïnat pugui expressar les seves opinions i preocupacions", ha constatat. Així i tot, Garcia ha confessat que "organitzar les festes i fer el traspàs tan ràpidament és complicat", tot i que la seva intenció és anar-se situant i aprenent "dia a dia".

Per la seva banda, l'ara vicepresident Alberto Valcarce, ha assenyalat la rehabilitació de la masia de Can Canyameres i en les millores al parc de la Guineu com alguns dels principals reptes que haurà d'assumir la nova junta.

12 anys de mandat

Alberto Valcarce ha fet un repàs a Cugat Mèdia dels projectes més significatius que ha assumit l'Associació de Veïns del Barri de Volpelleres al llarg dels darrers 12 anys. En destaca la Biblioteca de Volpelleres - Miquel Batllori, la qual no estava prevista des d'un inici, moment on les metes principals se centraven en el manteniment i la conservació del barri. Així, l'entitat veïnal va presentar a l'Ajuntament el projecte d'un Living Lab dins de la biblioteca, el qual es va inaugurar el 2015. Paral·lelament, també s'ha dut a terme la rehabilitació del parc del Bosc de Volpelleres i la participació conjunta amb diferents entitats educatives de la zona, ja que es troben, segons Valcarce, en un barri "molt jove".

Al llarg d'aquest temps, Volpelleres s'ha anat convertint en un barri "ple de vida", especialment amb l'arribada de la primera festa major l'any 2016, la qual va impulsar la mateixa associació veïnal.




Alberto Valcarce

Faria un banaç positiu d'aquests 12 anys que he estat al capdavant de l'associació amb projectes tan rellebants com la biblioteca de Volpelleres amb el Living Lab i la Festa Major, que ja fa sis anys de la primera. Voldria agraïr a tots els membres que han passat per la junta i als que s'incorporen ara, els quals tenen reptes importants com la Masia de Can Canyameres i el Parc de la Guineu.

Marc Garcia

Els objectius que tenim es basen en la cohesió del barri, volem que l'associació sigui un eix que doni al veïnat la possibilitat de possibilitat de participar i integrar-se.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.