L'Ajuntament edita un manual per ajudar als joves a trobar feina


  • Comparteix:

L'objectiu és facilitar informació i eina als joves del municipi que vulguin inserir-se al mercat laboral

L'objectiu és facilitar informació i eina als joves del municipi que vulguin inserir-se al mercat laboral

Ajudar als joves a trobar feina, facilitant-los les eines i els coneixements necessaris per afrontar aquesta tasca. Aquest és el principal objectiu del nou Manual de Recerca de Feina per a Joves que ha editat l'Ajuntament de Sant Cugat. Aquesta guia va dirigida a joves fins als 30 anys i es podrà consultar al SOM, als diferents serveis i equipaments municipals i als centres de secundària i biblioteques.

L'any passat, el Servei d'Ocupació Municipal va atendre prop de 250 joves que volien inserir-se al mercat laboral. D'altra banda, les xifres d'atur a la nostra ciutat posen de manifest que a finals del 2004, el 20% de les persones inscrites a l'atur eren joves.

Davant d'aquesta realitat, l'àrea de Joventut del consistori ha volgut incidir més en les polítiques laborals adreçades als joves i per això ha elaborat un Manual de Recerca de Feina per a Joves. Aquesta guia neix amb la voluntat de donar la informació i les eines necessàries per buscar feina i resoldre els dubtes que es puguin plantejar a l'hora d'accedir al mercat de treball. Així ho ha explicat el tinent d'alcalde de Polítiques Socials i Joventut, Toni Ramon.

Toni Ramon

El que volem aconseguir és concentrar tota aquella inofrmació necessària per un jove que vol començar a accedir al mercat laboral, resoldre els dubtes i donar eines.


El manual, que s'ha elaborat amb la col·laboració de diferents empreses del municipi, compta amb una introducció general i diferents capítols que expliquen com fer el currículum, com preparar una entrevista de feina o què cal fer per crear una empresa, entre d'altres.

La guia també incideix en aspectes com l'actitud a l'hora de buscar una feina i un cop en el lloc de treball. I és que segons una de les responsables del manual, Ester Rodríguez, moltes empreses apunten una certa desmotivació o falta d'implicació dels joves com a principal obstacle a l'hora de donar-los feina.

Ester Rodríguez

La manca d'experiència no sol ser la principal barrera, moltes empreses es queixen de l'actitud, fan èmfasi que hi ha joves que tenen una desmotivació, manca d'implicació...


El Manual de Recerca de Feina per a Joves, del qual se n'han editat 3.000 exemplars, es distribuirà principalment des del SOM i el SIJ, i es podrà trobar als diferents serveis i equipaments municipals, als centres de secundària o a la Biblioteca. Des de l'Ajuntament apunten però que, tot i estar dirigit principalment al jovent, també pot ser d'utilitat a persones de qualsevol edat.

D'altra banda, també s'està parlant amb els centres d'ensenyament del municipi per aprofundir, a través d'aquesta guia, en la formació que ja s'intenta donar als estudiants per facilitar-los una mica més el posterior accés al mercat de treball.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.