L'ACA preveu declarar l'alerta per sequera a Sant Cugat i a tota l'AMB el setembre

Les restriccions de la fase d'alerta no incidirien en l'ús domèstic d'aigua


  • Comparteix:

Imatge del parc Central de Sant Cugat / Foto: Localpres

Imatge del parc Central de Sant Cugat / Foto: Localpres

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) preveu que el setembre haurà de declarar l'alerta per sequera a l'àrea metropolitana de Barcelona (AMB) i, per tant, a Sant Cugat. Així ho ha afirmat el director de l'ACA, Samuel Reyes, en una entrevista a Catalunya Ràdio. Aquesta possibilitat, de fet, ja va transcendir en una roda de premsa posterior a la trobada que va mantenir Reyes amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, la setmana passada. Reyes ha explicat que estan acabant d'analitzar quan s'haurà de declarar l'alerta davant d'uns indicadors que marquen 'una tendència a la baixa dels embassaments' i tenint en compte que a l'estiu és quan més aigua es consumeix i menys plou. Amb tot, les restriccions de la fase d'alerta no afectarien l'ús domèstic d'aigua.

L'alerta, que es declararà quan el nivell dels embassaments dels quals depèn l'àrea metropolitana se situï per sota del 40%, implica limitacions en el reg agrícola, de jardins, per a usos ramaders, industrials i també recreatius, així com no poder netejar els carrers amb mànegues. Les restriccions no es notarien, per tant, en l'aixeta de casa.

Ja hi ha municipis de Catalunya que es troben en alerta per sequera. L'ACA l'ha declarada a l'àmbit de Carme-Capellades, l'Anoia-Gaià, la capçalera del Ter i el Llobregat mitjà. L'àrea més poblada de Catalunya, amb les reserves al 45%, es troba en prealerta, una fase que no implica restriccions, van indicar la setmana passada des de l'ACA.

Reyes ha afirmat que el subministrament d'aigua està garantit a la xarxa supramunicipal, però ha assenyalat que com més s'allarguin els recursos, més possibilitats hi haurà d'evitar limitacions i per això ha demanat als ciutadans un consum d'aigua responsable, com tancar l'aixeta durant la dutxa o posar rentadores i rentaplats eficients.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.