Toni Curcó: ''L'hort de Mira-sol fomenta les relacions entre els veïns''

El programa 'Obert x Vacances' visita el que va ser el primer hort comunitari que va tenir Sant Cugat


Temes relacionats

El primer hort comunitari de Sant Cugat obre a Mira-sol amb la voluntat d'exportar el model a la resta de la ciutat (26/set/16)


  • Comparteix:

Toni Curcó entre les tomaqueres de l'hort de Mira-sol / Foto: Cugat Mèdia

Toni Curcó entre les tomaqueres de l'hort de Mira-sol / Foto: Cugat Mèdia

Plantar verdures i hortalisses per al consum propi en un hort s'ha convertit en una activitat que any rere any ha anat sumant adeptes. Un bon exemple d'això el trobem Mira-sol, on l'any 2016 va engegar el primer hort comunitari de Sant Cugat. El terreny, que compta amb 3.200 metres quadrats, s'ubica darrere el casal del districte. El programa radiofònic 'Obert x Vacances' de La Xarxa, i en el qual participa Cugat Mèdia, conversa amb Toni Curcó un dels membres fundadors de l'entitat que gestiona l'hort, l'Associació Hort Mira-sol.

ESCOLTA-HO

Tomàquets, albergínies, pebrots, melons, faves o pèsols, són només algunes de les verdures i hortalisses que s'hi cultiven ''segons la temporada'', apunta Curcó. Els beneficis que aporta l'hort al districte van més enllà de l'autoproducció agrícola, també fomenta la biodiversitat de la zona amb la promoció de plantes atractives per a les abelles o per algun tipus concret de papallona.

''Crear aquest tipus d'horts fomenta les relacions entre els veïns de Mira-sol. Aquest és un barri molt gran, amb moltes casetes i la gent està una mica aïllada. ''L'hort es converteix en un espai de socialització'', remarca Curcó a l'entrevista. Sobre el futur de l'hort, Toni Curcó explica que des de l'associació volen tornar a presentar una licitació per continuar gestionant-lo de cara els pròxims quatre anys. ''Ens agrada molt i, a més, tenim llista d'espera. La gent està molt interessada en el tema'', afirma el mirasolenc.


Toni Curcó

La idea inicial de crear aquest tipus d'horts era fomentar el veïnatge. Mira-sol és un barri molt gran, amb moltes casetes i la gent està aïllada els uns dels altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.