Les piscines de Sant Cugat són gratuïtes aquest divendres degut al perill per calor

El Meteocat ha avisat del risc donat el nivell d'alerta de 3 sobre 6


  • Comparteix:

La gratuïtat de les piscines es va aixecar el passat 25 de juliol al haver superat l'onada de calor / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La gratuïtat de les piscines es va aixecar el passat 25 de juliol al haver superat l'onada de calor / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Un nou avís per perill d'onada de calor s'ha activat a Sant Cugat. El Meteocat ha emès un avís que situa el nivell d'alerta en un 3 sobre 6 per aquest divendres. Durant tota la jornada, les piscines municipals de Sant Cugat seran gratuïtes i, a més, es recupera la Biblioteca Central Gabriel Ferrater com a refugi climàtic, tal com indiquen les recomanacions de Protecció Civil en aquests casos.

Així doncs, les piscines municipals de la Floresta i el Parc Central tindran l'entrada lliure durant tot el dia i la Biblioteca Central ampliarà horaris per actuar com a refugi climàtic. Concretament, la biblioteca romandrà oberta de dilluns a diumenge de 10 a 14 h i de 15.30 a 20.30 h. L'Ajuntament de Sant Cugat ha comunicat les mesures juntament amb un seguit de consells per combatre les altes temperatures. El passat 25 de juliol es van aixecar les mesures excepcionals en haver superat la darrera onada de calor.

Consells davant de la calor

  • Cal hidratar-se molt sovint. Beure força aigua i evitar l'alcohol i els àpats copiosos.
  • Evitar sortir al carrer i fer esport a l'aire lliure en les hores de màxima insolació.
  • Dur el cap cobert en cas de treballar a l'aire lliure.
  • Tenir especial cura en cas de patir una malaltia crònica, ser un infant o persona d'edat avançada.
  • Buscar refugis climàtics per passar-hi almenys un parell d'hores al dia, en cas de no disposar d'aparells de refrigeració a casa.
  • Visitar un cop al dia a familiars o persones grans que viuen soles per assegurar que s'hidraten i segueixen aquestes recomanacions.
  • Treure a passejar les mascotes en les hores més fresques i garantir que sempre tenen aigua a l'abast i ombra.





    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.