Martina Burón: ''El pas per 'Objectiu Paki' m'ha ajudat a espavilar-me i a guanyar seguretat en mi mateixa''

La santcugatenca guanyadora de la 2a edició del talent musical parla dels seus plans de futur al programa 'Obert x Vacances' de La Xarxa

Martina Burón al Mercantic / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 17/ago/22 per Eva Garrido

Continuar estudiant i formant-se en el món de la música. Aquest és un dels plans de la Martina Burón, guanyadora de la segona edició d''Objectiu Paki', de cara al setembre. La santcugatenca assegura que el pas pel talent show de les televisions locals li ha canviat la vida i que encara manté el contacte amb les seves companyes. De fet, diu que tenen un apel·latiu, ''les pakites''. El programa radiofònic 'Obert x Vacances' de La Xarxa, i en el qual participa Cugat Mèdia, conversa amb ella davant d'un dels seus establiments preferits de la ciutat, una botiga de vinils situada al Mercantic.

Els plans de futur de Martina Burón passen per continuar els seus estudis al Taller de Músics de Barcelona. La jove va començar la seva formació de ben petita al conservatori Victòria dels Àngels i l'ha completat amb alguns cursos intensius a l'escola de música Aula de So. ''Vinc de fer música clàssica des dels 3 anys, des que vaig entrar al conservatori de música Victòria dels Àngels de Sant Cugat. I ara estic estudiant al Taller de Músics on s'estudia música jazz i moderna'', explica.

'Estiu', el seu primer senzill

A principis de juliol la santcugatenca va llançar el seu primer senzill, 'Estiu' amb el segell Crea Music. La gravació d'un tema i fer un concert a la Festa Major de Cardedeu eren dos dels premis per a la guanyadora d''Objectiu Paki'. ''Sabia que la cançó agradaria a la gent del meu entorn, a la meva família, als meus amics, perquè sempre estan allà donant suport. Però em fa molta il·lusió saber que li ha agradat a gent que no em coneix. Això és el que més et motiva i el que més t'arriba'', afirma Burón.

Una experiència que li ha canviat la vida

Del seu pas pel concurs, Martina Burón assegura que va ser una experiència que l'ha fet créixer, espavilar-se, així com guanyar seguretat en ella mateixa. I per a tots els joves que es vulguin dedicar al món de la música la santcugatenca té un missatge clar: ''Els hi diria que estudiïn, que treballin molt i que escoltin molta música. Si els fa feliços i s'hi volen dedicar, que ho donin tot. Jo ara mateix estic comprovant que és un món una mica difícil, però molt maco. Si realment els hi agrada, que lluitin pel que volen, perquè val molt la pena'', conclou.




DECLARACIONS

Martina Burón

La idea és seguir estudiant música al Taller de Músics. M'estic preparant per a les proves d'accés al superior. De fet, aquest curs passat ja he estat allà i aquest curs que ve hi seguiré. La idea és fer carrera musical, dedicar-me a cantar, que sempre ha estat el meu somni, i això farem.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Martina Burón

És una experiència que en si, va ser increïble: em va fer guanyar experiència, seguretat en mi mateixa, però que m'ha donat moltes altres coses a fer. De fet, el premi va ser gravar un senzill, que això també ha significat moltíssim.

Your browser doesn’t support HTML5 audio