Sant Cugat recupera la Setmana de la Gent Gran després de l'aturada per la pandèmia

Coincidint amb aquesta commemoració, l'Ajuntament publicarà la guia de la gent gran


  • Comparteix:

Una imatge del col·lectiu de la gent gran durant un acte de la passada Festa Major / Foto: Premsa Ajuntament

Una imatge del col·lectiu de la gent gran durant un acte de la passada Festa Major / Foto: Premsa Ajuntament

Sant Cugat recupera enguany la Setmana de la Gent Gran després de l'aturada dels darrers anys a causa de la pandèmia de la Covid-19. La setmana de l'1 d'octubre (Dia Internacional de la Gent Gran fixat per l'Assemblea General de Nacions Unides), la ciutat s'omplirà d'activitats al carrer per fomentar un envelliment actiu. Una marxa fins a Torre Negra, concerts corals, tallers, teatre, taules rodones i xerrades són algunes de les propostes que ha avançat a Cugat Mèdia el tinent d'alcaldia de Drets Socials, Marco Simarro.

Simarro ha posat en valor la capacitat organitzativa d'aquest col·lectiu, que representa "un gruix de persones molt actives", a través del Consell de la Gent Gran, constituït al 2021, que es va crear com a eina complementària de les Taules de la gent gran.

L'aïllament que han patit moltes persones grans a causa de la pandèmia és una de les principals preocupacions del tinent d'alcaldia, que veu amb la recuperació d'aquesta proposta l'oportunitat de garantir l'envelliment actiu. "És una oportunitat per recuperar espais per aquest col·lectiu generacional de la ciutat, que és molta gent també", ha dit Simarro.

Activitats
La Setmana de la Gent Gran començarà el dissabte 1 d'octubre amb una marxa fins a Torre Negra. Durant la setmana hi haurà concerts corals, tallers i teatre. A més, s'ha programat una taula rodona per parlar de la soletat i l'Aula d'Extensió Universitària (AEU) ha organitzat una conferència amb el títol "I després de la pandèmia, què? Lliçons apreses".

La Setmana de la Gent Gran està organitzada pels diferents col·lectius de gent gran de la ciutat i compta amb l'acompanyament de l'Ajuntament.

La guia
L'Ajuntament publicarà a la tardor la Guia de la Gent Gran "amb la mateixa lògica que la Guia de Drets Socials", ha dit Simarro. Aquesta guia es repartirà a les cases dels santcugatencs majors de 65 anys perquè coneguin totes les possibilitats que tenen al seu abast per "garantir l'envelliment actiu" i acompanyat.


Marco Simarro

Les conseqüències posteriors (a la pandèmia) també han sigut aquest aïllament i pel que hem de treballar és per un envelliment actiu. Com a mínim per promoure'l i la Setmana de la Gent Gran és una oportunitat per recuperar aquests espais per aquest col·lectiu generacional de la ciutat, que és molta gent també. Lo bo és que tenim un gruix de persones molt actives.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.