Nova convocatòria de concentració en defensa del Bosc de Volpelleres

SOS Bosc Volpelleres i altres entitats han fet una crida davant de l'ajuntament per aquest dilluns


  • Comparteix:

Anterior concentració de SOS Bosc Volpelleres davant de l'Ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Anterior concentració de SOS Bosc Volpelleres davant de l'Ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

La plataforma local SOS Bosc Volpelleres, juntament amb altres entitats, convoca una nova concentració per reclamar la protecció del bosc aquest el dilluns a les 17 h davant l'ajuntament, a la plaça de la Vila. Les associacions ecologistes denuncien, un cop més, el projecte de l'escola La Mirada i el perill que pot suposar a la integritat de la zona d'arbrat.

La concentració, convocada per SOS Bosc Volpelleres, l'Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura (ADENC), el World Wildlife Fund (WWF) i l'Assemblea pel Clima de Sant Cugat, arriba després d'un llarg procés de demandes i apel·lacions que han acabat en la denegació de les mesures cautelars que demanaven SOS Bosc Volpelleres i ADENC, per part del Jutjat Contenciós número 8 de Barcelona.

Les entitats defensen que tot i que són conscients de la necessitat d'una escola per al barri, el projecte de construcció de La Mirada amenaçaria la integritat del bosc i de la ribera, únics pel que fa a biodiversitat de la zona. Segons la plataforma veïnal SOS Bosc Volpelleres no és la millor solució, ja que l'impacte mediambiental que suposaria seria una completa alteració d'un espai que, segons ells, és patrimoni cultural.

L'equip de govern no comparteix aquesta visió perquè consideren que si tingués realment un fort impacte mediambiental, la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat no l'hagués aprovat. A més, l'Ajuntament s'ha compromès en replantar els arbres de més valor i rehabilitar l'espai on s'havia de construir l'escola originalment.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Bé, el procés judicial no s’acabat, ni de lluny, amb tres demandes en curs i les cautelars recorregudes. D’altra banda, sembla que pel Govern, si la Gene ho aprova és que no hi ha impacte, he, he. I si en Bolsonaro aprova destruir l’Amazones, tampoc n’hi ha?

Xavier Bona Garcia . Enviat el 29/ago/22


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.