El projecte 'Obrint Camí' fa possible les rutes de muntanya a persones amb mobilitat reduïda

La iniciativa del Club Muntanyenc Sant Cugat compta amb 23 voluntaris i una cadira mono-roda Joëlette


  • Comparteix:

Dos voluntaris d'Obrim Camí' maniobrant una cadira Joëlette / Foto: Robert Ramos

Dos voluntaris d'Obrim Camí' maniobrant una cadira Joëlette / Foto: Robert Ramos

El projecte 'Obrim Camí', del club Muntanyenc Sant Cugat, busca fer accessible els entorns naturals, corriols i rutes de muntanya a la gent amb mobilitat reduïda. El club compta amb una cadira mono-roda Joëlette que permet als usuaris accedir a llocs on no podrien arribar d'altra manera i 23 voluntaris formats per utilitzar-la. Després d'un any en marxa, 'Obrim Camí' busca créixer i convertir en un fet habitual les excursions per persones amb mobilitat reduïda.

El projecte va començar el juny de 2021, després d'una prova conjunta amb l'associació Rodamunt, que ja fa temps que treballa amb les cadires Joëlette. Segons Jaume Pujol, voluntari i exgerent del club, l'experiència els va agradar tant que van decidir comprar-ne una i engegar 'Obrim Camí'. Ara ja fa un any que consoliden el projecte, però Pujol admet que tenen més ambicions. "La idea és seguir creixent en voluntaris i més endavant poder adquirir una cadira per poder fer sortides amb més d'una persona a la vegada. El que ens agradaria és que això fos una cosa que creixés molt". L'objectiu, explica el voluntari, és aconseguir que a Sant Cugat es vegin persones amb la cadira de forma habitual.

La dificultat principal amb què es troba el Club Muntanyenc és arribar a la gent. "De moment hem fet 8 sortides amb quatre usuaris. Ens costa donar-ho a conèixer a persones amb mobilitat reduïda i que ho vegin com una cosa que ara poden fer i abans no".

Aquest primer any, han ajudat a un nen de 8 anys a completar la mitja marató de Barcelona, han reconnectat a gent amb mobilitat reduïda amb espais que creien que havien perdut i han portat a una persona amb paràlisi cerebral de naixement per llocs que, fins ara, no havia pogut veure mai.




Jaume Pujol

La idea és seguir creixent en voluntaris i més endavant poder adquirir una cadira per poder fer sortides amb més d'una persona a la vegada. El que ens agradaria és que això fos una cosa que creixés molt.

Jaume Pujol

De moment hem fet 8 sortides amb 4 usuaris. Ens costa donar-ho a conèixer a persones amb mobilitat reduïda i que ho vegin com una cosa que ara poden fer i abans no.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.