L'augment de robatoris de catalitzadors de cotxes a Catalunya encara és anecdòtic a Sant Cugat

Aquesta setmana n'hi ha hagut un a la Via Augusta, però els Mossos asseguren que a la ciutat se'n denuncien molt pocs


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de catalitzador robats / Foto: ACN

Imatge d'arxiu de catalitzador robats / Foto: ACN

A Catalunya, i a l'Estat en general, hi està havent un augment dels robatoris de catalitzadors dels vehicles estacionats a la via pública, un fet que encara és anecdòtic a Sant Cugat. Aquesta setmana a la ciutat se n'ha denunciat un, però els Mossos asseguren a Cugat Mèdia que encara són casos puntuals a la ciutat. Malgrat això, la policia catalana afirma que reforçaran els patrullatges preventius. Els catalitzadors estan fets, entre altres materials, amb tres metalls preciosos pal·ladi, platí i rodi, que han augmentat el seu preu arran de la guerra a Ucraïna. Es troba en els baixos dels cotxes i forma part del tub d'escapament dels vehicles dièsel i benzina (inclosos els nous) per reduir les emissions contaminants.

Els lladres actuen amb molta rapidesa, ja que amb una mola elèctrica poden tallar el tros del tub d'escapament on hi ha el catalitzador en 5 minuts, tot i que fan força soroll. Per això els Mossos expliquen que els lladres sovint busquen cotxes aparcats en zones poc concorregudes i amb poc llum, normalment.

Les assegurances es fan càrrec d'aquesta despesa sempre que aquesta inclogui el robatori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.