L'Avenç comença el curs escolar amb nou paviment al camí de l'escola

Durant el primer dia s'han vist llargues cues de vehicles que no poden aparcar a la zona de bosc, que s'ha habilitat per anar a peu


  • Comparteix:

El curs escolar ha començat amb normalitat a l'escola Avenç amb l'estrena aquest dilluns del nou paviment al camí del Crist Treballador. A primera hora del matí s'han format cues de cotxes que ja no poden aparcar a la zona boscosa del camí i s'han volgut apropar fins a la porta del centre escolar per deixar les criatures. Per al tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, habilitar un camí escolar segur per anar a peu era primordial, més enllà de posar-hi nou paviment per eliminar la pols que es generava a la zona i que era la principal queixa de l'escola, les famílies i el Club Tennis Natació, que també s'ubica en aquest espai natural.

El camí del Crist Treballador s'ha pavimentat amb una solució de resines especial perquè hi ha un tram de la via, que forma part del Parc Natural de la Serra de Collserola, que no es podia asfaltar. Per aquest motiu el 2019 es va treure l'anterior asfalt i va ser quan es va començar a generar la pols que tants problemes ha ocasionat als usuaris.

Tot i que el paviment és diferent a l'asfalt convencional, el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, defensa la seva durabilitat i assegura que no es generaran més problemes, tot i el miler de cotxes que passen diàriament per al carrer. "S'ha fet una feina que no es veu, però sota d'aquest paviment hi ha una capa molt important de grava que garanteixen que aquest paviment el tindrem per molts anys" ha dit Duch.

L'Ajuntament ha aprofitat les vacances escolars per fer els treballs de pavimentació d'aquests gairebé 900 metres de camí, que han suposat un pressupost de més de 390.000 euros. L'actuació també ha consistit en la implantació d'unes pilones al llarg del camí per evitar que s'aparqui a la zona boscosa per crear un camí escolar segur per anar a peu. Encara manca posar-hi llums reflectants en aquestes pilones, que s'instal·laran durant els propers dies per augmentar la seguretat en hores nocturnes, segons han explicat a Cugat Mèdia des de l'Ajuntament. D'altra banda, també s'ha creat un canaló per recollir les aigües pluvials, com també ha detallat Duch.

La directora del centre, Pat Ravellat, ha celebrat recentment a Cugat Mèdia que les millores hagin arribat després de tant de temps de reivindicacions per part de l'escola, les famílies, i la ciutat. "Nosaltres som una escola que tenim més de 1.000 alumnes, això vol dir que hi ha moltes famílies que venen de tots els punts de la ciutat", ha destacat Ravetllat. "I va ser una situació de sorpresa quan, fa tres anys, van treure l'asfalt que hi havia. Estava malmès, però el van treure i van decidir no tornar-ne a posar. I això ha dificultat molt l'accés a l'escola", es queixava.




Francesc Duch

Un dels objectius assolits també és l'eliminació de la pols i, a més, hem aconseguit reconduir les aigües de la pluja que era un tema que abans no estava controlat i, per tant, hem fet un canaló al llarg del camí per recollir les aigües i a l'altre costat hem posat aquestes pilones que asseguren la preservació de l'espai de bosc i d'altra banda, assegura que els infants que venen caminant a l'escola puguin utilitzar espai tranquil i segur.

Francesc Duch

S'ha fet una feina que no es veu, però sota d'aquest paviment hi ha una capa molt important de grava que garanteixen que aquest paviment el tindrem per molts anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.