Així viurà Sant Cugat la Diada Nacional de Catalunya

Cugat Mèdia retransmetrà en directe per Twitter el discurs institucional de l'alcaldessa


  • Comparteix:

Imatge de l'ofrena floral de 2021 a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de l'ofrena floral de 2021 a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat viu la Diada Nacional de Catalunya amb activitats que tindran lloc entre aquest divendres i diumenge. Diumenge al matí tindrà lloc l'ofrena a Rafael Casanova i, a la tarda, la commemoració es trasllada a Barcelona, amb la manifestació organitzada per l'ANC i Òmnium Cultural, amb un tram reservat per al Vallès Occidental. A banda, la ciutat acull altres propostes, de tarannà social, cultural i polític.


CONSULTA AQUÍ LES ACTIVITATS DE LA DIADA

Divendres, 9 de setembre

19 h. Acte de l'esquerra independentista
La CUP, Arran i Endavant commemoren l'Onze de Setembre amb una trobada a la plaça de l'Om que comptarà amb la intervenció del diputat de la CUP Carles Riera i del portaveu del grup municipal de la CUP-PC, Marco Simarro. L'acte també inclou balls populars oberts a tothom, amb la música de Calcetes Tradis. A les 21 h serà el torn de la cantada de Glosa, amb Cor de Carxofa.

Dissabte, 10 de setembre

20.30 h. 8a Marxa de Torxes
Òmnium Cultural i l'ANC organitzen aquest acte que il·luminarà els carrers de Sant Cugat. La ruta comença a la plaça de Rafael Casanova a les 20.30 h i acabarà a les 21.30 h a la plaça de l'U d'Octubre, on tindrà lloc la lectura del manifest. Les entitats organitzadores volen que la trobada serveixi per seguir reivindicant la independència.

22 h. Cantada d'havaneres: Els Nois de l'Eixida
Junts per Sant Cugat organitza aquesta actuació, oberta a tothom, amb el grup santcugatenc Els Nois de l'Eixida. El concert tindrà lloc a la plaça de l'U d'Octubre.

Diumenge, 11 de setembre

9 h. Actes institucionals de l'Onze de Setembre
La música i la poesia tindran un paper rellevant aquest any en la programació dels actes institucionals de la Diada a Sant Cugat. A banda de la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova, a la plaça homònima, s'oferirà un recital de poemes interpretats per Gisela Figueras i Valentí Maymó i l'actuació del septet de metalls de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat. La direcció artística i la dramatúrgia estarà dirigida per Jordi Lara, i la direcció musical anirà a càrrec de Salvador Brotons.

Els actes començaran a les 9 h, a la plaça de Rafael Casanova, amb l'ofrena floral al monument per part de les entitats i els partits polítics, amenitzada amb el recital poètic i la música en directe. Les entitats que vulguin participar han d'enviar prèviament un correu a protocol@santcugat.cat. A les 11 h tindrà lloc l'ofrena institucional, seguida pel discurs de l'alcaldessa, que es podrà seguir en directe a través del Twitter de Cugat Mèdia (@cugatmedia), i el cant d''Els Segadors' per tancar l'acte.

12 h. Acte institucional de l'EMD de Valldoreix
Valldoreix commemora la Diada amb l'acte institucional organitzat per l'EMD. La trobada té lloc a les 12 h a la plaça de l'Onze de Setembre, al número 185 de la rambla de Mossèn Jacint Verdaguer.

16.30 h. Manifestació a Barcelona
L'ANC organitza la manifestació amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, que enguany va sota el lema 'Tornem-hi per vèncer'. Sant Cugat té assignat el tram 10, a l'avinguda del Paral·lel, entre els carrers de Tamarit i Vallhonrat. Les delegacions locals de l'ANC i Òmnium proposen que el punt de trobada per als santcugatencs sigui, a les 16.30 h, el carrer de Tamarit, a la banda del Poble Sec mirant cap a Drassanes.

20 h. Ballada de Sardanes
Al vespre, a partir de les 20 h, la cobla Ciutat de Terrassa amenitzarà la tradicional ballada de sardanes organitzada per l'Entitat Sardanista i l'Ajuntament, que es fa a la plaça d'Octavià.


CONSULTA AQUÍ LES ACTIVITATS DE LA DIADA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.