Valldoreix busca un acord per fer front als 357.000 euros en compliment de la sentència del complex esportiu

L'EMD lamenta l'actitud de l'oposició, especialment de la CUP-PC


  • Comparteix:

Imatge de la roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

L'EMD de Valldoreix mantindrà fins al 2028, quan acaba la concessió, la gestió del complex esportiu en mans d'Eventing Sports. D'aquesta manera, descarta rescindir el contracte o fer-ne una modificació del conveni actual, i es limitarà a donar compliment a la sentència que anul·la el conveni del 2012 i l'obliga a aplicar-ne el del 2003. Això implica per a l'EMD 357.000 euros -en concepte de què hauria d'haver assumit entre el 2012 i el 2022- que ha de regularitzar. La intenció del govern valldoreixenc és tancar aquest setembre un acord amb la gestora -i l'Associació de Veïns Progressistes de Valldoreix, que és qui va denunciar el conveni- per reduir la quantitat i pactar les quotes de pagament. De moment, i a l'espera d'aquest acord, l'EMD ja ha pagat 50.000 euros a la concessionària en concepte d'una part dels subministraments del darrer any.

El cas es remunta al 2003 quan s'adjudica la gestió del complex esportiu de Valldoreix a Eventing Sports. Aquest conveni es refà després de diversos recursos el 2012 amb unes condicions "més beneficioses" per a l'EMD de Valldoreix, ja que estableix que l'administració ja no es fa càrrec de certes despeses, com els subministraments, i només ha de pagar 50.000 euros fixos a l'any.

Tot i així, el nou conveni va ser denunciat per l'Associació de Veïns Progressistes de Valldoreix i, després d'un llarg recorregut judicial, va quedar anul·lat. Això obliga l'EMD de Valldoreix a aplicar el conveni del 2003 i regularitzar les quantitats no abonades segons aquestes condicions entre el 2012 i el 2022.

Segons ha concretat la vocal d'Economia de l'EMD de Valldoreix, Lluïsa Muñoz, bàsicament es tracta d'una diferència d'uns 43.000 euros més a l'any de despesa, que suposaran a l'EMD un sobrecost fins al 2028 de 258.000 euros. Uns diners, ha lamentat Muñoz, "que es podrien invertir" en comptes de gastar.

Tot i així, l'EMD acatarà la sentència i buscarà minimitzar l'impacte, d'uns 357.000 de moment, a través d'un acord per a la seva execució. D'aquesta manera, descarta altres opcions, per ser més cares, com rescindir el conveni, modificar-lo o assumir de manera directa la gestió, que segons la vocal, suposaria un 0'5% del pressupost de l'EMD, uns 500.000 euros l'any. De moment, ja s'ha aprovat, amb el vistiplau dels òrgans de control de l'administració, el pagament de 50.000 euros. La resta, s'acabarà de concretar amb aquest acord, el qual esperen tenir tancat aquest mateix mes. El compliment de la sentència també comporta, a ulls del govern del territori, tirar endavant el bar i mantenir les pistes de pàdel, totes dues a càrrec de la concessionària.

Crítiques a l'oposició

El govern valldoreixenc, que ha presentat aquestes dades aquest dilluns com a resposta a algunes informacions publicades i a les crítiques de l'oposició, ha defensat que ha actuat amb transparència en tot moment i que les "sospites" responen a una estratègia per desgastar l'equip de govern.

"La motivació de la denúncia no és per millorar la vida dels valldoreixencs. És perquè darrere hi ha uns partits polítics que desgastats per haver perdut tres vegades davant el president Puig troben això", ha afirmat Muñoz, qui reconeix errors en el conveni del 2012 -com ha avalat la justícia- i mancances en els informes que s'han encarregat. Amb tot, l'EMD s'ha gastat uns 76.000 euros en aquest procés judicial, ha xifrat la vocal d'Economia.

En aquest mateix sentit, el president de l'EMD, Josep Puig, ha lamentat l'actitud de l'oposició i, especialment, la del vocal de la CUP-PC, Ferran Margineda. Puig assegura que la lògica competència política ha esdevingut "odi" i constants "sospites" davant una acció de govern que s'ha presentat amb transparència i diàleg, i ha posat com a exemple el sanejament econòmic que s'ha fet a l'EMD des del 2011, quan va accedir a la presidència. Puig els hi retreu la falta de respecte cap a la institució, els seus treballadors i els valldoreixencs.




Lluïsa Muñoz

La motivació de la denúncia no és per millorar la vida dels valldoreixencs. És perquè darrere hi ha uns partits polítics que desgastats per haver perdut tres vegades davant el president Puig troben això. Això no aporta res a Valldoreix, perjudica.

Josep Puig

Expressar aquest sentitment respecte als companys de l'oposició. No hi ha un respecte institucional. És de poc afecte cap el poble i els seus habitants.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Odi? A veure si és un primer pas perquè actuï la fiscalia per delictes d'odi contra l'independentisme... https://twitter.com/ferranmargineda/status/1557058443361615878?s=20&t=ymsHDENLRaWqTRxo3EXj3Q Aquest és part del fil de tuiter que el president interpreta com a odi. Enfi, seguim.

Ferran Margineda . Enviat el 12/set/22


Odi? A veure si és un primer pas perquè actuï la fiscalia per delictes d'odi contra l'independentisme... https://twitter.com/ferranmargineda/status/1557058443361615878?s=20&t=ymsHDENLRaWqTRxo3EXj3Q Aquest és part del fil de tuiter que el president interpreta com a odi. En fi, seguim.

Ferran Margineda . Enviat el 12/set/22


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.