L'Horta Alliberada es prepara davant d'un possible desnonament

El col·lectiu ha rebut l'avís del llançament a través de la propietat dels terrenys, però no del jutjat


  • Comparteix:

Un moment de la roda de premsa d'aquest dilluns / Foto: Cugat Mèdia

Un moment de la roda de premsa d'aquest dilluns / Foto: Cugat Mèdia

L'Horta Alliberada es prepara per fer front a un possible desnonament aquest dimecres. El col·lectiu, establert uns terrenys propietat d'Inmocaixa (CaixaBank), assegura que la immobiliària els ha advertit del llançament. Això sí, des de l'Horta Alliberada han explicat que no han rebut cap notificació judicial del desnonament i que tampoc no han estat informats sobre el procediment que s'ha seguit fins arribar a aquest punt. Tot plegat ho han explicat aquest dilluns en una roda de premsa a la parcel·la, okupada des del juny de 2020 i on una seixantena de famílies té cura dels terrenys, on es fa activitat agrícola. A més, han explicat que a l'horta hi viu 'una unitat familiar'.

Amb la lectura d'un manifest, des de l'Horta Alliberada han reivindicat la recuperació d'un espai que portava abandonat "quatre dècades", convertint-lo en un "espai del poble i per al poble, al marge d'institucions i partits". Defensen que es tracta d'un projecte on hi conflueix "gent diversa" i on es treballa "la sobirania alimentària, l'autogestió i el suport mutu", amb una iniciativa sostenible que no fa ús de químics per al cultiu.

El col·lectiu ha defensat la bona convivència que han tingut amb l'entorn, tant amb el veïnat com amb el teixit empresarial de la zona, en particular amb la planta química Lubrizol, amb qui asseguren haver establert sinergies per facilitar l'actuació davant de situacions d'emergència, com eventuals incendis.

Davant tot plegat, l'Horta Alliberada ha fet una crida a la ciutadania per aturar el possible desnonament. "No defensem les parets, sinó la terra, la natura i la salut".


Horta Alliberada

Dimecres no defensem les parets, sinó la terra, la natura, la salut, el barri, la gent. Defensem l'autogestió d'un projecte que només ha estat possible al marge de les administracions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.