La protesta de l'Horta Alliberada aconsegueix ajornar el desnonament

El col·lectiu guanya temps per mantenir la iniciativa, que s'ubica en un solar propietat de CaixaBank


  • Comparteix:

Ajornat el desnonament previst per aquest dimecres de l'Horta Alliberada, ocupada des de fa dos anys. La comitiva judicial ha decidit posposar el llançament davant la presència imprevista d'una trentena de persones que reclamen poder mantenir el projecte d'horts comunitaris al qual hi participen directament una seixantena de famílies. Ara queden a l'espera d'una nova data de desnonament, impulsat per la propietat de l'espai, Inmocaixa (CaixaBank).

Des de primera hora del matí, a les portes del solar s'han anat aplegant diverses persones per impedir un desnonament, que segons asseguren, no se'ls havia notificat oficialment. En un ambient festiu, els presents han aprofitat la jornada per pintar i arranjar alguns elements del perímetre.

Finalment, la comitiva judicial ha fet acte de presència i, davant la mobilització, ha decidit suspendre el llançament fins a una nova data. Un final, temporal, que el col·lectiu ha celebrat. "Una vegada més gràcies a l'organització popular hem aturat un desallotjament. Hem guanyat estant juntes i fent créixer el moviment popular", ha dit en nom del col·lectiu Roxana Castellón.

L'Horta Alliberada és un projecte impulsat fa dos anys, quan es va ocupar aquest solar situat entre l'avinguda de Cerdanyola i el camí de Can Calders. Els terrenys, que han estat durant dècades buits, ara acullen horts que gestionen una seixantena de famílies, la gran majoria del barri. Els usuaris asseguren que és una iniciativa per al barri que desenvolupen com a entreteniment i que ha fomentat les relacions entre la comunitat.

Ara, Inmocaixa (CaixaBank) ha reclamat via judicial el desallotjament. Es dona la circumstància que en aquest solar hi viu una persona, de la qual ja s'està fent seguiment des de Serveis Socials, segons ha concretat el tinent d'alcaldia de Drets Socials, Marco Simarro. Ell mateix ha explicat a Cugat Mèdia que hi viu des d'abans de l'ocupació i que no vol marxar.

A més, el solar s'ubica a tocar de l'empresa Lubrizol, fet que comporta una limitació per seguretat per a una futura instal·lació de qualsevol activitat. De fet, la continuïtat de la planta química està en mans de la justícia, després que una sentència anul·lés la renovació per part de la Generalitat de la llicència ambiental. Segons ha pogut confirmar Cugat Mèdia, aquest procediment judicial encara no té resolució ferma.











Roxana Castellón

Una vegada més gràcies a l'organització popular hem aturat un desallotjament. Hem guanyat estant juntes i fent créixer el moviment popular.

Usuaris horts

Estem encantats / Tinc un hort i coloms i és la meva afició després de jubilar-me.

Marco Simarro

En el moment que hi havia una persona vivint, des de l'àmbit de serveis socials vam considerar fer seguiment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.