L'Ajuntament ja es comença a preparar per fer front a la imminent arribada del 'mosquit tigre'


  • Comparteix:

La Generalitat finançarà bona part de les actuacions per combatre l'insecte

La Generalitat finançarà bona part de les actuacions per combatre l'insecte

L'Ajuntament ha anunciat que en breu engegarà una campanya informativa per tal de prevenir les picades massives pel mosquit tigre. Des de l'àrea de Medi Ambient han explicat que davant la preocupació sobre el tema, les dues comissions creades per la Generalitat, una tècnica i l'altra informativa, ja estan elaboraran una proposta de treball per tal de veure quines actuacions s'han de fer per fer front al mosquit tigre.

Ara que ja s'acosta la temporada de calor, amb la primavera i l'estiu, l'Ajuntament s'ha reunit amb la Generalitat per tal de fer front al mosquit tigre. En aquest sentit des de l'àrea de Medi Ambient del consistori han explicat que les comissions tècniques i informatives creades per la Generalitat ja s'han reunit per tal d'elaborar una proposta de treball i veure quines actuacions s'han de prendre per fer front al mosquit tigre.

El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha explicat que hi ha una preocupació molt gran per part dels Ajuntaments de la comarca perquè s'actuï de manera urgent perquè el desenvolupament d'aquest insecte tingui la menor incidència possible.

Eduard Pomar

Hi ha una preocupació molt gran per part dels Ajuntaments perquè s'actui de manera urgent en el desenvolupament del mosquit tigre perquè tingui la menor incidència possible.


És per això que l'àrea de Medi Ambient, conjuntament amb l'àrea de Comunicació de l'Ajuntament s'han unit, per tirar endavant una campanya informativa, per fer arribar a tota la població informació de primera mà. En aquest sentit, Pomar ja ha avançat que en la propera edició de la revista municipal es publicaran més detalls sobre com s'ha d'actuar davant l'insecte.

Eduard Pomar

Estem elaborant una campanya informativa per fer arribar a la població, i sobretot a les farmàcies, els CAPS i les escoles, per tal que aquests llocs, més sensibles amb el tema de les picades del mosquit, tinguin una informació de primera mà.


Després d'aquest primer contacte amb la Generalitat, Eduard Pomar espera que en la següent reunió que mantinguin amb el govern català s'aclareixin alguns aspectes i es comenci a treballar sobre alguna proposta més específica.

De tota manera, Pomar ha explicat que la Generalitat assumirà un elevat percentatge del cost de la campanya i de les inversions que s'hagin de fer per pal·liar el problema del mosquit tigre. Amb tot, però, el tinent d'alcalde de Medi Ambient ha declarat que encara no s'ha parlat de quantitats concretes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.