Sant Cugat participa a la Setmana Europea de la Mobilitat amb una pedalada

Bicicletes, tricicles i karts, mitjans de transport en aquesta iniciativa

Els participants, abans de sortir / Foto: Ajuntament

Societat

Publicat el 18/set/22 per Marc Morales

Un centenar de persones han participat a la bicicletada popular d'aquest diumenge que s'emmarca a la Setmana Europea de la Mobilitat, des del 16 fins el 22 de setembre. La pedalada ha començat a la plaça de la Vila i ha tingut un recorregut de 9 quilòmetres per tota la ciutat. Una altra de les tres activitats que s'han realitzat a la plaça de la Vila ha estat el circuit de seguretat viària de karts a pedals, on infants i adults han pogut conduir aquests vehicles per un circuit urbà fet a càrrec de Protecció Civil i la Policia Local.

L'objectiu de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat és conscienciar i promoure a la ciutadania noves formes de moure's per la ciutat, fent ús del transport públic, bicicleta o a peu.

El tinent d'alcaldia de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, Pere Soler, ha explicat que executar aquesta activitat, que forma part de la Setmana Europea de la Mobilitat, "ens ha d'ajudar a tenir una qualitat de l'aire millor i un ambient més suportable en la nostra ciutat i contribuir, evidentment, a minvar la petjada ecològica de millora".

D'altra banda, José Gallardo, regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, ha destacat que es potenciï "la mobilitat segura, la mobilitat sostenible, que la gent es desplaci a peu o en transport públic i fer aquest canvi de mentalitat per als desplaçaments que hem de fer en la nostra ciutat".

La pedalada també s'ha fet ressò del programa de voluntariat social 'En bici sense edat'. Aquesta associació promou millorar la qualitat de vida, la salut i el benestar de les persones grans i persones amb mobilitat reduïda, gràcies a passejades amb tricicles elèctrics adaptats perquè puguin gaudir d'una volta en bicicleta per la ciutat.




DECLARACIONS

Pere Soler

Ens ha d'ajudar a tenir una qualitat de l'aire millor i un ambient més suportable en la nostra ciutat i contribuir, evidentment, a minvar la petjada ecològica de millora.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

José Gallardo

La mobilitat segura, la mobilitat sostenible, que la gent es desplaci a peu o en transport públic i fer aquest canvi de mentalitat per als desplaçaments que hem de fer en la nostra ciutat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio