El santcugatenc Marc Farrés, plata a l'Olimpíada Iberoamericana de Biologia

Farrés va ser guanyador de les olimpíades autonòmica i estatal d'aquesta matèria


Temes relacionats

Marc Farrés (Agora Sant Cugat) treu la nota màxima possible als exàmens finals del Batxillerat Internacional (20/jul/22)


  • Comparteix:

Imatge del santcugatenc Marc Farrés. / Foto: Universitat de Barcelona

Imatge del santcugatenc Marc Farrés. / Foto: Universitat de Barcelona

El santcugatenc Marc Farrés ha aconseguit la medalla de plata en la 15a Olimpíada Iberoamericana de Biologia, organitzada per la Universitat Ricardo Palma, ubicada a Lima, al Perú. La prova amb que ha assolit aquesta fita consistia en una part pràctica d'anàlisi d'aigües residuals, bioinformàtica i sobre les conseqüències d'un vessament de petroli que va tenir lloc al Perú a principis d'any; i dues de teòriques, lligades a la Biologia. Farrés va assolir la classificació per a aquest concurs després de superar les olimpíades autonòmica i estatal de Biologia, que van tenir lloc al març a Oviedo (Astúries).

Les Olimpíades Iberoamericanes de Biologia han comptat amb participants d'arreu de l'Amèrica Llatina i de l'Estat espanyol. La medalla d'or d'enguany se l'ha endut l'estudiant de Medicina de la Universitat de Sevilla Diego López, mentre que Farrés ha compartit la plata amb l'estudiant de la Universitat Pompeu Fabra Marc Adrover. L'estudiant de la Universitat de Deusto Paulo Joaquín García s'ha endut un diploma d'honor. El certamen tindrà lloc l'any que ve a Madrid.

Farrés ha explicat a Cugat Mèdia que l'experiència ha estat "molt maca", que ha gaudit molt i que, a més, li ha acabat de confirmar que ha escollit bé la carrera (Farmàcia) i que el que realment li agrada és la biologia.

Marc Farrés ja va ser notícia aquest juny, ja que va aconseguir una de les notes més altes de la selectivitat de tot l'Estat, i aquest curs ha començat a estudiar Farmàcia a la Universitat de Barcelona.


Marc Farrés

Per mi ha sigut una experiència molt maca, que recomanaria a tothom. A mi m'ha ajudat molt a decidir què volia estudiar i a veure que el que realment m'agrada és la biologia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.