Com celebrarà Sant Cugat els cinc anys de l'1-O?

ANC, Òmnium, ADIC i el Consell Local per la República de Sant Cugat s'uneixen per commemorar l'efemèride amb un esmorzar popular


  • Comparteix:

Una urna del referèndum de l'1-O / Foto: Cugat Mèdia

Una urna del referèndum de l'1-O / Foto: Cugat Mèdia

Les entitats independentistes de Sant Cugat celebraran conjuntament els cinc anys del referèndum de l'1-O. L'ANC, Òmnium, ADIC i el Consell Local per la República s'han unit per organitzar un esmorzar popular a la plaça de l'U d'Octubre (9.30 h), que tindrà un preu de 10 euros. L'acte començarà al parc Ramon Barnils amb una cercavila amb els Trabucaires i la colla de Diables de Sant Cugat (9 h), i posteriorment hi haurà música en directe i es llegiran diferents manifestos.

Òmnium Sant Cugat, pel seu compte, celebrarà la vigília de l'1 d'octubre -el divendres 30 de setembre- la Festa d'Estellés a la llibreria El Siglo al Mercantic. Una festa que inclou el sopar, poesia i música per recordar el poeta valencià Vicent Andrés Estellés.

El dia 1 d'octubre a la tarda, les entitats a nivell nacional han convocat una concentració a Arc de Triomf de Barcelona a les 17 h, i les seccions de Sant Cugat animen a participar-hi. Des de Sant Cugat s'ha organitzat un autobús per desplaçar-se fins a Barcelona que sortirà des del passeig de Francesc Macià a les 15.30 h. El preu de l'autobús serà de 10 euros i els tiquets es poden recollir fins al divendres 30 de setembre, de 18 h a 20 h al local d'ANC, al carrer de Cristòfor Colom 24.

Per la seva part, l'ANC nacional ha convocat a totes les seves seccions locals a un segon acte a la plaça Sant Jaume de Barcelona (13 h), on es farà un acte reivindicatiu. Segons ha explicat el diari digital 'El Món', l'acte consistirà en col·locar un mur d'urnes en senyal de protesta per l'allunyament de les institucions.

Jaume Angerri, president d'Òmnium Sant Cugat, comenta que l'1-O va ser un dia d'empoderament popular, i espera una gran resposta de la gent, ja que segueix sent un dia especial per a tothom qui va viure aquella jornada i segueix sentint-se independentista. Per la seva banda, Artur Royo, president de l'ANC, reivindicat que "és una jornada que s'ha de recordar davant dels 'imputs' que volen fer oblidar tot el que es va assolir l'1-O".

Què faran els partits independentistes?

Des dels partits polítics locals, cap d'ells organitza res a la ciutat, però alguns han decidit sumar-se a l'acte de les entitats. Junts per Sant Cugat i Independents per Sant Cugat han anunciat que sí que participaran en l'esmorzar popular de dissabte al matí. Junts i Independents també tenen pensat anar a la concentració d'Arc de Triomf, i JxSC també serà a l'acte de l'ANC a la plaça Sant Jaume. ERC Sant Cugat ha decidit donar llibertat als seus militants perquè assisteixen als actes que vulguin a títol individual. Per la seva banda, la CUP Sant Cugat no té previst tampoc participar en cap acte de commemoració de l'1 d'octubre.


Jaume Angerri

L'1 d'Octubre és un acte d'empoderament popular. Aquest és un sentiment que els que creiem que el país será millor quan sigui independent ens agrada recordar-ho perque ens dona molta força



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.