Nou de cada 10 sol·licituds de beca menjador van rebre llum verda durant el curs passat

Les peticions denegades no complien els requisits de les bases de la convocatòria


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un menjador escolar / Foto: ACN

Imatge d'arxiu d'un menjador escolar / Foto: ACN

El Consell Comarcal del Vallès Occidental va atorgar el curs 2021-2022 1.330 beques menjador a Sant Cugat, mentre que l'Ajuntament va completar la línia d'ajuts amb 145 més. Així, de les 1.668 sol·licituds registrades, se'n van aprovar nou de cada 10. Les que no van rebre el vistiplau no complien els requisits establerts a les bases de la convocatòria, segons han explicat a Cugat Mèdia fonts municipals. En tot cas, des de l'Ajuntament han explicat a aquest mitjà que si Serveis Socials 'detecta una situació que ha estat denegada durant la convocatòria però que després canvia la situació socioeconòmica presentada inicialment es torna a fer una valoració'. Tot plegat és informació recollida en una memòria elaborada pel consell comarcal, complementada amb dades facilitades pel consistori.

CONSULTA AQUÍ L'INFORME 'AJUTS INDIVIDUALS DE MENJADOR AL VALLÈS OCCIDENTAL'

Detalls de les beques aprovades durant el curs 2021-2022

Detalls de les beques aprovades durant el curs 2021-2022 / Foto: Cugat Mèdia


A banda de les 145 beques menjador que lliura directament, l'Ajuntament també complementa els ajuts del 70% que ofereix el consell comarcal, elevant el percentatge de la beca fins al 85%. Així, de les 1.330 ajudes que lliura l'administració supramunicipal, 1.121 cobreixen el 85% i 209 arriben al total.

Durant el curs passat es van destinar 1,02 milions d'euros a ajuts menjador a Sant Cugat. D'aquest import, 790.675 els aporta el consell comarcal i l'Ajuntament hi destina 231.468 euros.

Detalls del pressupost

Detalls del pressupost / Foto: Cugat Mèdia


Només comptant els 1.330 ajuts del Consell Comarcal, el curs passat es van lliurar 156 més que durant el períodes 2020-2021, el que suposa un increment del 13,3%. És un creixement més pronunciat que el de la mitjana comarcal, on es van concedir un 8,6% més de beques comparant els dos períodes.

Altres detalls

Sant Cugat és el municipi del Vallès Occidental de més de 50.000 habitants on es destina una part més gran de les ajudes a alumnes de centres concertats, amb un 24%. Al rànquing general, només hi ha per davant Santa Perpètua de Mogoda, on els ajuts per a estudiants d'escoles concertades suposen el 26,9% del total.

D'altra banda, Sant Cugat és el segon municipi de la comarca on més beques van a parar a alumnes de secundària. En concret, el 27,7% de les beques van a parar a estudiants d'institut. L'únic municipi on se supera aquest percentatge és Sant Llorenç Savall, amb gairebé el 40%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.