El cicle 'Enraonar' abordarà la figura de Gabriel Ferrater

La iniciativa, sota el títol 'Gabriel Ferrater: llegir, escriure, pensar, transmetre', s'estructura en set sessions a la Casa de Cultura


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del poeta Gabriel Ferrater / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge d'arxiu del poeta Gabriel Ferrater / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La figura del poeta santcugatenc Gabriel Ferrater serà la protagonista de la programació de tardor del cicle 'Enraonar'. Sota el títol 'Gabriel Ferrater: llegir, escriure, pensar, transmetre', s'oferiran set xerrades a la Casa de Cultura que repassarà la trajectòria de Ferrater, amb motiu de l'any del centenari del seu naixement, també des dels vessants de la lingüística, la crítica literària, la crítica d'art i l'edició, entre d'altres. La iniciativa, impulsada per l'Ajuntament de Sant Cugat, està coordinada per l'escriptor, editor i marmessor del llegat de Ferrater, Jordi Cornudella.

CONSULTA AQUÍ LA PROGRAMACIÓ DEL CICLE

Totes les sessions tenen lloc a la Casa de Cultura a les 19 h. Quan acabin, es podran veure a través de Cugat Mèdia i al canal de Youtube de l'Ajuntament.

3 d'octubre

'Gabriel Ferrater i el món editorial', a càrrec de Jordi Amat, autor de la biografia 'Vèncer la por. Vida de Gabriel Ferrater' i coordinador del suplement cultural 'Quadern' del diari 'El País'.

17 d'octubre

'La poesia de Gabriel Ferrater', a càrrec de Maria Callís Cabrera, llicenciada en Filologia Catalana, editora, correctora, traductora i autora de tres llibres de versos.

24 d'octubre

'Rerefons filosòfics en l'obra de Gabriel Ferrater', a càrrec de Jaume Coll Mariné, escriptor i editor de 'Reduccions' i de 'La Lectora'.

7 de novembre

'Gabriel Ferrater, professor de crítica literària', a càrrec d'Enric Sullà, catedràtic (jubilat) de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada (UAB) i Doctor en Filologia Catalana (UAB).

21 de novembre

'La crítica de Gabriel Ferrater', a càrrec de Marina Porras, crítica literària, professora associada departament d'Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra i llibretera.

28 de novembre

'Gabriel Ferrater, professor de lingüística', a càrrec de Mila Segarra, vicepresidenta de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans i directora de l'Oficina d'Estandarització.

19 de desembre

'La figura intel·lectual de Gabriel Ferrater', a càrrec de Raül Garrigasait, escriptor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.