Collserola es protegeix dels incendis amb la creació de zones de vora

Aquesta es una de les accions que inclou El Pla especial de Collserola


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Collserola / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de Collserola / Foto: Cugat Mèdia

Els límits de Collserola seran més clars i, alhora, permetran garantir la protecció de l'entorn natural davant d'incendis i altres fenòmens. El Pla Especial de Collserola (PEPNat), aprovat l'Àrea Metropolitana de Barcelona, delimita una zona de vora anomenada 'espai funcional' en aquells punts entre les zones asfaltades i les verdes. Definint aquests espais, es pretén 'potenciar la connectivitat' de l'entorn per protegir la biodiversitat, així com 'minimitzar' l'impacte dels elements urbans i donar 'continuïtat' als corredors verds.

lta El PEPNat estableix directius i recomanacions per fer possibles aquestes franges. Les propostes del catàleg van des d'una identitat corporativa i senyalització específica fins a la definició de solucions per als nous elements construïts per tal de donar compliment als objectius de l'espai funcional. Aquestes solucions permeten donar identitat al Parc i fer més reconeixibles els seus límits, així com potenciar la renaturalització dels límits i fomentar-hi la biodiversitat.

La majoria dels problemes associats a la connectivitat ecològica de la serra de Collserola es produ­eixen fora dels seus límits. El Pla especial identifica uns àmbits específics on cal actuar per tal de millorar la connectivitat ecològica i la permeabilitat del territori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.