La Setmana de l'Alimentació Conscient promourà la cuina sostenible a comerços i particulars

Del 15 al 27 d'octubre hi haurà activitats per conscienciar i conèixer la xarxa agroalimentària del municipi


  • Comparteix:

La regidora de Sostenibilitat i comissionada per a l'Emergència Climàtica, Alba Gordó; la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila; i la gerent del mercat de Torre Blanca, Anna Ribas / Foto: Cugat Mèdia

La regidora de Sostenibilitat i comissionada per a l'Emergència Climàtica, Alba Gordó; la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila; i la gerent del mercat de Torre Blanca, Anna Ribas / Foto: Cugat Mèdia

La Setmana de l'Alimentació Conscient se celebrarà entre el 15 i el 27 d'octubre amb una sèrie d'activitats per promoure una cuina més responsable i de quilòmetre 0. L'Ajuntament de Sant Cugat ha preparat 'showcookings', excursions, tallers i xerrades per conèixer la xarxa agroalimentària del municipi i sensibilitzar a comerços i ciutadania. Durant aquesta setmana, tant els mercats locals com els mercats de pagès prendran una gran importància.

L'acte de presentació s'ha celebrat al Mercat de Torreblanca que serà un dels protagonistes d'aquesta setmana, juntament amb els altres mercats municipals i els mercats de pagès. Amb aquesta iniciativa, l'Ajuntament vol promocionar els aliments quilòmetre 0, el comerç local i vol conscienciar sobre els impactes del model alimentari actual. Aquesta iniciativa entra dins del marc de la Setmana Bio que promou la Generalitat per a l'alimentació ecològica.

Durant tota aquesta setmana se celebraran diverses activitats dirigides a diferents sectors, com cuiners professionals o aficionats, i també estudiants. Les activitats obertes a un públic més general són la visita a la cooperativa La Rural de Collserola, el 15 d'octubre a les 11 h, i l'exposició 'Menja, Actua, Impacta' de la Fundesplai al Prat del Llobregat sobre l'impacte del sistema alimentari actual. També s'ha organitzat una taula rodona per tractar aquest impacte dirigida per la cuinera Maria Nicolau i l'investigador Robert Savé, el 21 d'octubre a les 18 h a la Casa de la Cultura de Sant Cugat. Durant aquesta setmana també s'esperen activitats programades pels mercats pagesos.

Com a activitats més especialitzades, convidaran als cuiners i cuineres del municipi a dues sessions de 'showcooking' a l'espai Txocu, el 12 i el 25 d'octubre a les 18 h. En el mateix espai, el 19 i el 26 d'octubre es faran dues xerrades adreçades a responsables de restaurants sobre la restauració sostenible. Un cop prioritzat el públic expert, s'habilitaran trenta places més obertes a tothom.

La Setmana de l'Alimentació Conscient ha estat presentada per la regidora de Sostenibilitat i comissionada per a l'Emergència Climàtica, Alba Gordó, qui ha destacat la importància d'aquestes iniciatives per a la ciutadania i el comerç de proximitat en un moment en què s'estan patint tantes crisis. També hi ha participat la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila, qui ha recalcat la feina que fan els mercats municipals, els mercats de pagès i les fires de la ciutat per donar visibilitat al producte de kilòmetre 0.

CONSULTA AQUÍ EL PROGRAMA




Elena Vila

Nosaltres treballem per a que es visualitzi aquest producte de proximitat, d'aquest producte de kilòmetre 0, de fet aquí a la ciutat tenim grans exemples com és aquest mercat, els diferents mercats municipals, els mercats pagès o son les diferents fires que també fem puntualment a la ciutat

Alba Gordó

De crisis estem vivint moltes, i jo crec que la nostra generació ha après a viure amb totes aquestes incertes, i de les poques certeses de què disposem és que necessitem xarxes de proximitat i xarxes de coneixença directa i aquí és on el kilòmetre 0 juga un paper clau. El saber que no ens faltarà un plat a taula perquè sabem d'on venen aquests productes



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.