El Women Evolution reivindica el lideratge femení per afrontar les transformacions socials

La 4a edició del congrés ha tingut lloc aquest dijous a EsadeCreapolis


  • Comparteix:

El Women Evolution ha reunit unes 350 persones per abordar els reptes de la dona del segle XXI. Ho ha fet des de diferents vessants com són la salut, el lideratge i la innovació tecnològica, i amb expertes en diferents àmbits. Per aquesta 4a edició de la iniciativa, celebrada de nou a EsadeCreàpolis, han passat la cònsol general dels Estats Units a Barcelona, Katie Stana; la directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel; la vicepresidenta de l'àrea institucional del Barça, Elena Fort, i la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Roser Xalabarder, entre d'altres. Ha tancat l'acte, la consellera de Feminismes i Igualtat, Tània Verge.

Davant un públic majoritàriament femení, el congrés ha comptat amb una quarantena de ponents dividits en vuit blocs. La majoria dones que han aportat la seva visió sobre el lideratge femení i els reptes. "Transformar les economies per assolir un futur més sostenible", "posar en valor els rols de les dones" i "assolir la igualtat plena entre homes i dones" són algunes de les consignes que s'han marcat algunes de les més de 40 ponents que han passat per l'auditori d'EsadeCreapolis.

La cita també ha comptat amb membres del consistori com l'alcaldessa, Mireia Ingla, que ha defensat que la societat necessita una "transformació feminista perquè ha quedat demostrat que, si no, no podem avançar". En el mateix sentit s'ha pronunciat la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació i Empresa, Elena Vila, que creu que aquest canvi passa perquè "les dones estiguin a llocs de responsabilitat", però també per donar "exemple" en l'àmbit personal.

La consellera de Feminismes i Igualtat, Tània Verge, ha tancat la jornada, sobre la qual ha destacat que posa de manifest "la diversitat de lideratges". "Trenca la idea que el model ideal de lideratge és un senyor blanc d'una determinada edat i amb uns estils de fer que s'han imposat per la força de repetir-se, ha reflexionat.

Durant el Congrés també s'ha fet entrega dels guardons de l'esdeveniment, que ha conduït la directora de Cugat Mèdia, Mònica Lablanca. Han estat premiades Astrid Camprubi (Aqtiva Data Tech) en la categoria d'emprenedoria i innovació, Jèssica Vall (Club Natació Sant Andreu) com a esportista d'elit, Marta Macias (Coop4equality) com experta en perspectiva de gènere i Maite Esteve (Fundació Catalunya Cultura) com a promotora cultural. El premi d'honor ha estat per a la directora d'Organització i Persones d'FGC, Juliana Vilert.

Des de l'organització, la cofundadora del Women Evolution, Lídia Codinachs, ha qualificat d'"èxit" la celebració de l'edició d'enguany i ha agraït a totes les empreses i administracions col·laboradores la implicació.







Lídia Codinachs

Estem molt satisfetes. Ha estat una jornada sensacional, amb més de 40 speakers. Hem tingut moltes marques i institucions que ens han donat suport.

Tània Verge

Aquest congrés és important per mostrar la diversitat de lideratges. Trenca la idea que el lideratge ideal és un senyor blanc d'una determinada edat amb uns estils de fer que s'han imposat per la força de repetir-se al llarg del temps.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.