El Consorci del Parc de Collserola demana que el govern català impliqui els ajuntaments en el projecte del futur parc natural


  • Comparteix:

El Consorci del Parc de Collserola ha demanat al govern de la Generalitat que es tingui en compte el paper de l'administració local en la planificació del futur Parc Natural. L'objectiu del Consorci és que Collserola sigui declarat Parc Natural i que s'incrementi també la superfície protegida amb tots aquells espais que sigui possible incloure dins d'aquest parc.

Que la Generalitat impulsi la redacció d'una llei de protecció especial de la Serra de Collserola és un dels objectius del dictamen que ha aprovat el Consorci de Collserola. L'organisme, format per la Diputació, la Mancomunitat i nou ajuntaments, entre ells el de Sant Cugat, demana la declaració de Parc Natural per a Collserola, que s'amplií aquest parc amb tots aquells espais que s'hi puguin incorporar, com seria el cas de Torre Negra, i que els ajuntaments puguin participar en la redacció d'aquest projecte. Així ho ha explicat el tinent d'alcalde de Medi Ambient i representant de l'Ajuntament de Sant Cugat al comitè executiu del Consorci, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

El que es demana és que la Generalitat inclogui el Parc de Collserola en la declaració de parc natural, i d'aquesta manera, garantir la protecció integral de la zona. I que s'ampliï la protecció de la zona fins on es pugui.


El Consorci ha reiterat la petició que Collserola s'incorpori a la proposta de Llocs d'Importància Comunitària que Catalunya aporta a la Xarxa Ecològica Europea Natura 2000, així com el replantejament de les reserves viàries. Pomar reitera a més la demanda que es protegeixin les zones 21, és a dir, urbanitzables no programades, com Can Busquets, entre d'altres.

Eduard Pomar

Hi ha temes que no queden clars, com els vials o les zones que figuren com a urbanitzables. Això sí que s'hauria de definir dins de la comissió que ens van dir que es crearia.


El Consorci vol que el sistema d'espais lliures de la regió metropolitana, on s'insereix Collserola, sigui un dels eixos vertebradors del futur model del Pla Territorial Metropolità, i ha demanat a la Generalitat la seva implicació en la gestió i finançament de la serra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.