Un centenar de denúncies per estafa al mes a Sant Cugat

Els Mossos recomanen ser curosos quan es faciliten dades per Internet


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Sant Cugat registra una mitjana de 100 denúncies per estafa al mes, majoritàriament ciberestafes, segons dades facilitades a Cugat Mèdia pels Mossos d'Esquadra. En concret, entre gener i agost, a la comissaria dels Mossos d'Esquadra s'han interposat 800 denúncies per aquest tipus de fets delictius, un 38% més que el mateix període de l'any anterior.

El 2021, durant els primers vuit mesos de l'any, van ser 578 les denúncies d'aquest tipus registrades a Sant Cugat. Una xifra que ha anat augmentant any rere any.

Només als mesos d'estiu, s'han comptabilitzat 201 casos, 57 més que l'estiu anterior. Davant aquest increment, des dels Mossos d'Esquadra, el cap de la comissaria, Manel Rodríguez, recomana tenir, sobretot, precaució amb el tipus de dades que es faciliten i les webs a les quals s'accedeix.


Manel Rodríguez

Es produeixen en el domicili o entorns tancats on la policia no pot intervenir. El consell que donem és ser més curosos i conscients que la xarxa és oberta i cal assegurar-se bé quines dades donem.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.