La cultura popular i tradicional impregna el segon dia de la Festa Major del barri Monestir Sant Francesc

Els Diables, els Geganters, els Caparrots i una rua boliviana, protagonistes dels actes d'aquest dissabte


  • Comparteix:

La rua boliviana ha estat una de les activitats de la festa / Foto: Cugat Mèdia

La rua boliviana ha estat una de les activitats de la festa / Foto: Cugat Mèdia

El segon dia de la Festa Major del barri Monestir Sant Francesc ha estat marcada pel protagonisme de les entitats de cultura tradicional santcugatenca i d'una rua boliviana que ha donat a conèixer els balls d'aquest país a la nostra ciutat aquest dissabte. Els Diables han obert el dia amb una cercavila, i seguidament els Caparrots, els Geganters i l'Entitat Sardanista de Sant Cugat han mostrat a petits i grans com són les seves actuacions. Una pedalada familiar, a càrrec de la Unió Ciclista Sant Cugat, i una rua boliviana amb la Fraternidad Caporales Universitarios de San Simón Cochabamba s'han convertit en els actes destacats del dia.

Els Jardins de Sant Francesc s'han convertit en el centre neuràlgic de la Festa Major amb diferents activitats. El matí ha estat ple de cultura popular i a la tarda també s'ha organitzat un concurs de pastissos als Jardins del Vallès.



Xavier Assensio, de la Xarxa Monestir Sant Francesc, ha parlat d'aquest barri com "el barri més familiar de Sant Cugat" i de com en preparen la Festa Major. "La preparem amb molta il·lusió i amb molt d'afecte. Perquè el barri és molt dispers, però és barri. Sant Cugat té moltes zones, i moltes s'anomenen barri, però tenen menys ambient de barri. I aquest és un barri que és un barri, que fa goig de viure-hi, perquè la seva gent és gent de barri i és molt familiar", ha explicat Assensio.






Xavier Assensio

La preparem amb molta il·lusió i amb molt d'afecte. Perquè el barri és molt dispers, però és barri. Sant Cugat té moltes zones, i moltes s'anomenen barri, però tenen menys ambient de barri. I aquest és un barri que és un barri, que fa goig de viure-hi, perquè la seva gent és gent de barri i és molt familiar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.